Варто нагадати нашим читачам той факт, що в Україні президентська кампанія офіційно почалася 31 грудня 2018 року. Так, 30 березня о 00:00 в Україні розпочався "День тиші". В цей день категорично заборонена передвиборча агітація.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному сайті ЦВК.

вибори в Україні
вибори в Україні

Так, проводити передвиборчу кампанію дозволяється з наступного дня після реєстрації і до 24:00 п'ятниці перед днем голосування в першому турі. Під час "дня тиші" суворо заборонені будь-які матеріали, що містять ознаки передвиборної агітації. Агітація в другому турі стартує з наступного дня після призначення повторного голосування.

вибори в Україні
вибори в Україні

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Відомо, що Центральна виборча комісія допустила до виборів 44 кандидата, проте до 7 березня п'ять з них добровільно відмовилися від участі у виборах. Таким чином, в бюлетенях будуть прізвища 39 кандидатів. Офіційні результати першого туру буде оголошено до 10 квітня, якщо жоден з кандидатів не набере більше 50%, оголосять другий тур, який відбудеться 21 квітня. Його результати оприлюднять до 1 травня, інавгурація президента відбудеться до 3 червня.

Варто нагадати, що незабаром Україна отримає нового президента, або ж залишить колишнього. Перший тур виборів проходитиме 31 березня, його результати ми дізнаємося протягом 10 днів. Ми вже писали для вас, які можуть бути порушення на виборах, куди скаржитися і як уникнути скандалів. Але важливіше, щоб ви самі нічого не порушили. Адже є чимало законів, що стосуються поведінки на виборчій дільниці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що вибори президента в Україні починаються 31 березня. Це день першого туру голосування. Екзитполи показали, що в країні зараз є 3 найімовірніші кандидати в президенти: Володимир Зеленський, Петро Порошенко і Юлія Тимошенко. Саме між ними буде розділено основну частину голосів. Хто пройде в другий тур поки що абсолютно незрозуміло. І рейтинги можуть змінюватися дуже швидко і кардинально.

Нагадаємо, порушення на виборах президента України 2019: як виявити, куди скаржитися і обов'язки виборців.

Як повідомляв Знай.uа у Львові неспокійно: дороги перекриті, на вулицях військова техніка і поліція.

Знай.uа писав, українці відреагували на прохання Порошенка "думати" перед виборами: згадали все.