У неділю, 31 березня, українці обирають президента - відбудеться перший тур виборів.
Подробицями та порадами щодо організації роботи на дільницях поділилися у ЦВК.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Офіційно виборчі дільниці почнуть приймати виборців 8:00 і закриються рівно о 20:00.
За даними ЦВК, на виборах президента можуть взяти участь в голосуванні майже 30 млн українців. За інформацією на сайті відомства 1% (що становить більш як 300 тис. громадян України) звернулися за правом тимчасово змінити місце голосування. З них 1/3 це мешканці Донецької та Луганської областей і окупованого Криму.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Варто нагадати, що у виборчому бюлетені значаться 39 кандидатів у президенти. Для України таке число кандидатів в президенти є рекордним.
За повідомленням ЦВК України за процесом голосування стежитимуть понад 2 тис. міжнародних спостерігачів.

Станом на 8:30: під ЦВК розпочався монтаж сцени і великих екранів. На даний момент незрозуміло, хто з кандидатів в президенти буде на ньому виступати, оскільки сьогодні заборонена будь-яка агітація і тому ніяких партійних символів біля сцени і екранів, як і на одязі робітників, немає.

вибори в Україні
вибори в Україні

Станом 8:16: на ряді виборчих дільниць спостерігається досить активну участь виборців. Після відкриття біля кожного зі столів, де видавалися бюлетені, також були невеликі скупчення людей.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Варто відзначити, що голосувати прийшли люди різного віку. Були, як молоді люди, так і пенсіонери. Деякі з них - це ті, хто вранці вивів гуляти свою собаку. Природно, з тваринами на виборчі дільниці не пускали, тому люди прив'язували їх до парканчик біля шкіл, в яких знаходяться виборчі дільниці.

Нагадаємо, передвиборну кампанію поточного року вже назвали однією з найбрудніших в історії України, проте можливі правопорушення у день голосування, про що говорять експерти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, уже в неділю, 31 березня, відбудуться вибори президента України.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Голосувати зможуть українці, які й не перебувають на території нашої держави. Однак це стосується не всіх. Українські політв'язні у Росії не зможуть віддати свій голос на цьогорічних виборах президента України 31 березня.

Про це розповів адвокат Микола Полозов на особистій Facebook-сторінці.

Він заявив, що жодних консулів і членів виборчих комісій російська влада не допустить ні у СІЗО "Лефортово", ні в будь-які інші СІЗО і в'язниці.

"Вже кілька разів мені ставити питання, чи зможуть українські політв'язні та військовополонені, утримувані в російських в'язницях, проголосувати на виборах президента України. Відповідь ні, не зможуть. З кількох причин", - йдеться у дописі.

Також Знай.ua писав про те, що у останню неділю березня українці традиційно переводять стрілки своїх годинників на літній час.