Минулі 31 березня президентські вибори в Україні можна вважати демократичними. Про це заявив спецпредставник Державного департаменту Україні Курт Волкер в інтерв'ю, передає ТАСС.

"Незважаючи на те, що можуть бути окремі проблеми, загалом все вказує на те, що це - демократичні вибори", - зазначив він.

"З іншого боку, щоб забезпечити успішні демократичні вибори, необхідно, щоб вони були чесними. Для цього потрібно бути впевненими, що це реальні голоси і що люди, які проголосували, — це реальні виборці" - додав представник Держдепу.

Коментуючи рішення Києва закрити всі дільниці для голосування в Росії, Волкер сказав, що розуміє українську владу і заклопотаність, викликану невірою в можливість забезпечити в РФ "чесні вибори, якщо б все було організовано, як раніше".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

Він також заявив, що сподівається на активізацію роботи з мінськими угодами після обрання нового глави України.

"Я сподіваюся, що вибори українського президента відкриють нові можливості для врегулювання і побачимо додаткові зусилля в цьому напрямку" - заявив він.

Нагадаємо, що голосування на вибори президента України проходило в неділя, 31 березня 2019 року з 08:00 до 20:00. У бюлетень були включені 39 кандидатів. Офіційно результати голосування повинні бути встановлені до 10 квітня включно. Якщо ніхто з кандидатів не набере більше 50%, то на 21 квітня повинен бути призначений другий тур виборів.

Раніше ми писали, що станом на 15:00 31 березня поліція зафіксувала понад 600 порушень по голосуванню на виборах президента України. Крім цього відомо про факти підкупу виборців, вкидання бюлетенів і про те, що вже є підписаний протокол без результатів голосування на одній з дільниць.

Про це розповів соратник лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко Григорій Немиря на брифінгу для журналістів, повідомляє власний кореспондент "Знай.uа".

Нагадаємо, що Центральна виборча комісія опублікувала явку виборців на президентських виборах 2019 року. За попередніми даними, за станом на 11:00 в Україні проголосували 16, 33% виборців.

Як повідомляв "Знай.uа" українцю з ID-паспортом відмовилися видати бюлетень: грандіозний скандал на виборчій дільниці.

"Знай.uа" писав в українській столиці в день виборів президента України 31 березня на одній з виборчих дільниць з'явився чинний президент України Петро Порошенко.