Офіційні дані про підрахунок голосів доступні на сайті ЦВК.

вибори в Україні
вибори в Україні

ЦВК опрацювала 88,01% протоколів, або 16 409 924 голоси. Недійсними визнано 1,18% бюлетенів.
Кількість виборців, які голосували 31 березня - 7 335 886.

Згідно з цими даними, у виборчих перегонах лідирує Володимир Зеленський з результатом 30,28% (4 970 093 голоси).

Чинний президент України Петро Порошенко набирає 16,01% (2 628 305 голосів).

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

Третє місце займає Юлія Тимошенко з результатом 13,33% (2 188 119 голосів).

Повний список рейтингів кандидатів можна переглянути на офіційному сайті ЦВК за посиланням https://www.cvk.gov.ua/pls/vp2019/wp300pt001f01=719.html.

Окрім того, останні результати виборів можна дізнатися онлайн.

Варто нагадати, що журналіст Юрій Романенко прокоментував відомі наразі підсумки першого туру президентських виборів в Україні, за результатами яких на цей момент лідирує Володимир Зеленський, а Петро Порошенко займає другу позицію за кількістю голосів виборців.

Про це журналіст розповів у відеозверненні.

Романенко пройшовся по рейтингах трьох основних кандидатах - Володимира Зеленського, Петра Порошенка та Юлії Тимошенко.

Окрім того, відомий політтехнолог Михайло Подоляк прокоментував ситуацію довкола виборів президента, які стали одними із найбрудніших в історії України через масові фейки, публічні образи та провокативну агітацію.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами політтехнолога, Петро Порошенко заради своєї "другої п'ятирічки" явно готовий зруйнувати країну, влаштувати тотальне "полювання на відьом" і публічно принижувати опонента.

Нагадаємо, у ЦВК оголосили перші результати першого туру президентських виборів-2019.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

Після підрахунку 0,09% (дев'ять сотих відсотка) голосів, лідирує поточний президент Петро Порошенко з показником 31,83%, друге місце - у Володимира Зеленського (24,10%), третє - у Юлії Тимошенко (12,38%).

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомі світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні і вже опублікували перші матеріали про наше волевиявлення.

вибори в Україні
вибори в Україні

Більше того, наприклад, німецькі видання поставили новини про українські вибори на перші шпальти, хоча того ж дня, 31 березня проходили також місцеві вибори в Туреччині.

Захід з цікавістю спостерігає, як до другого туру вириваються відомий шоумен Володимир Зеленський, який не має політичного досвіду, і чинний глава держави Петро Порошенко.

Саме цей контраст ліг в основу заголовків топових статей багатьох зарубіжних видань: "Без жартів: Комік виграє перший тур на президентських виборах в Україні", "Комік Зеленський зустрінеться з президентом Порошенком в другому турі", "Комік Зеленський вступає в поєдинок з чинним президентом Порошенком", "Комік на вершині, але в Україні все може трапитися".

Зазначимо, що в ЦВК вже опрацювали 90.08% виборчих протоколів. За оновленими даними керівник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський упевнено займає позицію лідера з результатом у 30.26%.

Відсоток виборців, що віддали свій голос за Володимира вище ніж у Петра Порошенка, який набрав 15.99% та Юлії Тимошенко з її 13.35%.

Також Знай.ua писав про те, що Президент Петро Порошенко викликав кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати, передає LIGA.net.