Журналіст Юрій Романенко прокоментував відомі наразі підсумки першого туру президентських виборів в Україні, за результатами яких на цей момент лідирує Володимир Зеленський, а Петро Порошенко займає другу позицію за кількістю голосів виборців.

вибори в Україні
вибори в Україні

Про це журналіст розповів у відеозверненні.

Романенко пройшовся по рейтингах трьох основних кандидатах - Володимира Зеленського, Петра Порошенка та Юлії Тимошенко.

Популярні новини зараз
Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

"Ми за крок до того, щоб "послати" Порошенка у пішо-еротичну подорож. Якщо Тимошенко пройде до другого туру - це взагалі буде феєрично. Однак навіть якщо до другого туру із Зеленським потрапить Порошенко - у останнього не буде "чим крити". Зеленський зі старту - без інфраструктури та адмінресурсу - взяв 30%. Порошенко уже заявив, що треба "розчавити маріонетку Коломойського". Такого собі не дозволяв навіть Янукович", - підкреслив Романенко.

Журналіст підкреслив, що за всю історію виборів в Україні ніколи не було такої принизливої риторики у бік опонента.

"Я намагаюся говорити з вами мовою цифр. Якщо дані ЦВК співпадуть із екзитполами, ми отримаємо Зеленського із його 30% та Порошенка із 18%. Його максимум - був 16, але з допомогою махлювання та "сіток" вдалося "підправити" цей результат", - каже журналіст.

Окрім того, Романенко розкрив українцям "математику другого туру" - мовою цифр він показав реальну картину вирішального туру перегонів.

Вибори в Україні
Вибори в Україні

"У Порошенка антирейтинг 50%, тобто його ненавидить 50% населення України. Іще 25% можна віднести до людей, які вважають, що Україні пішла неправильним шляхом через Порошенка. Тобто, зі своїм рейтингом у 18% Порошенко може "дібрати" іще максимум 7%, тобто загальна цифра виходить 25%. "

"Зеленський із своїми 30% надійно закріпився у таблиці лідерів. Голоси Гриценка у другому турі розділяться приблизно наполовину між кандидатами. За цими підрахунками у слуги народу виходить приблизно 36%. 14% Тимошенко навряд чи підуть голосувати за Порошенка, тому приблизно 10% підуть на користь Зеленського. І того загальна цифра виходить у межах 46% у другому турі", - резюмував Романенко.

Нагадаємо, у ЦВК оголосили перші результати першого туру президентських виборів-2019.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомі світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні і вже опублікували перші матеріали про наше волевиявлення.

Також Знай.ua писав про те, що Президент Петро Порошенко викликав кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати, передає LIGA.net.