Відома активістка Ліза Богуцька розсекретила переписку із дружиною кандидата у президенти Володимира Зеленського Оленою 5-річної давності - у період буремних часів анексії Криму Росією 2014 року.

Зеленський з дружиною Оленою
Зеленський з дружиною Оленою

Відповідне повідомлення вона опублікувала на своїй сторінці у Facebook.

"У 2014 році, коли тільки почалася анексія на початку березня, я поїхала до росіян, які перебували на посту. Перед цим бачила їх вже кілька днів. Я привезла їм самсу, мінералку, шоколад. Молоді пацани. "Зелені чоловічки". Вони мовчали, я говорила. Розповіла їм, що даремно вони прийшли в Крим, тут, мовляв, немає ніякої насильницької українізації. Розповіла, що у мене є син, який через 2 роки буде їх віку і я не уявляю собі, щоб він поїхав кудись виконувати чий-то божевільний наказ. "А ще більше не уявляю собі, що йому доведеться стріляти в чиюсь матір. Наприклад, одного з вас. І коли вам віддадуть наказ стріляти в жінку, знайте, що ви стріляєте в чиюсь матір". Це не дослівно, але зміст такий. Я сказала, що я завтра привезу телефон, щоб вони змогли зателефонувати своїм мамам. Апогей історії в тому, що коли я залишила їм їжу і хотіла піти, один молодий хлопчина заплакав. Я зачепила його серце. Він обійняв мене і сказав: "Спасибі вам". На ранок Путін провів ротацію. Я приїхала з телефоном і їжею. Їх не було. ... Цю історію я написала в ФБ. Було багато різних коментарів. Величезна кількість повідомлень в лічку від матерів з Сибіру, Далекого сходу, Півдня Росії... Всі хотіли дізнатися, чи не її син це було... було Багато коментарів та повідомлень, що я неправильно зробила, що не можна загравати з окупантом. Але були і ті, що писали мені про те, що я хоча б спробувала торкнутися живе і згадували слова Висоцького: "але був один, який не стріляв". А було ще одне повідомлення. Від Олени Зеленської, Володіної дружини. Воно нижче, в скріні. А після цього Володя закликав не ставити Україну на коліна: "Я можу... я готовий стати на коліна сам. Тільки не ставте на коліна Україну". ... Ось така історія. Думаю, питати у Зеленських, "чий Крим" так само однозначно, як питати про це у мене.

А вот теперь я вам кое-что расскажу. Не хотела раньше, чтобы меня не заподозрили в каких-то вымыслах. В 14 году, когда...

Популярні новини зараз
Газовики проводять заміну лічильників: скільки доведеться заплатити й чи можна відмовитись Сонячна буря викликає масштабний збій енергосистем: постраждає вся планета Українцям остаточно випатрають гаманці: в уряді вигадали нові податки Олена Бюн розповіла, хто насправді замовив убивство Ірини Фаріон
Показати ще
Geplaatst door Liza Bogutskaya op Zondag 31 maart 2019

Активістка додала до публікації скрін переписки із дружиною слуги народу Оленою Зеленською 5-річної давності.

"Спасибі вам Лізо, велике! У Києві дуже страшно за вас, кримчан. Єдине, чого я боюся - що російські ЗМІ почнуть вас знімати і перевернуть усе на свій лад - нібито кримчани раді "освободителям", - написала Зеленська.

Нагадаємо, Володимир Зеленський сказав, коли має намір оприлюднити прізвища першої п'ятірки своєї команди.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомі світові ЗМІ активно стежили за першим туром президентських виборів в Україні.

Також Знай.ua писав про те, що у ЦВК оголосили перші результати першого туру президентських виборів-2019.