Прес-секретар президента держави-окупанта Дмитро прокоментував позицію кандидата у президенти України Володимира Зеленського, який має намір вимагати від Росії звільнення української території і компенсації збитків.

Про це він повідомив у офіційній заяві для російських ЗМІ.

"Ми готові роз'яснити кожному громадянину України, що РФ не окупує території України. В даному випадку, невизнані республіки Донбасу відкинуті самою Україною, і все, що там відбувається — це наслідок політики, яка ведеться керівництвом України. А що стосується згадки Криму у цьому контексті, вважаємо, що тема Криму не підлягає обговоренню, - це тема, яка закрита раз і назавжди! Тим більше, що слово "окупація" або "анексія" не застосовується ні де-факто, ні де-юре до Криму. Все, що відбулося в Криму, було зроблено у суворій відповідності з законодавством і на основі міжнародного права", - заявив Пєсков.

Дмитро Пєсков
Дмитро Пєсков

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, кандидат в президенти Володимр Зеленський пообіцяв "не воювати з суспільством".

Після оприлюднення екзит-полів кандидат в президенти Володимр Зеленський звернувся до українців та пообіцяв не влаштовувати "майдани", якщо програє вибори у другому турі. Про це він сказав на брифінгу.

"Я воювати з суспільством не буду. Збирати намети і "майдани", щоб захищати свою персону, якщо українці проти мене, я не буду. Бо життя - найголовніше", - зазначив Зеленський.

Так, згідно останніх даних, в результаті підрахунку 50% протоколів з виборчих дільниць України за підсумками першого туру виборів президента, найбільше голосів набирає Володимир Зеленський. Він має 30,02% голосів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українці гостро відреагував на критику Петра Порошенко на адресу Володимира Зеленського після публікації даних екзит-полу. Користувачів обурило звернення, яке чинний президент зробив через Twitter.

Також Знай.ua писав про те, що станом на 01 квітня 0 08:45 ЦВК оопрацювала вже 50% голосів виборців та назвала перші результати.