Передвиборчі перегони з кожним днем все більше перетворюються на шоу. Замість того, щоб дати відповіді українцям на основні наболілі питання і пояснити, як їх збираються вирішувати, кандидати в депутати, які пройшли до другого туру - Володимир Зеленський та Петро Порошенко, розпочали батл відеозаписами.

З обох таборів щодня викидується якесь відеозвернення з образами, стадіонами і аналізами та різними вимогами.

Так, черговий ролик з'явився від команди Порошенка. Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко, відома тим, як неодноразово самовіддано захищала чинного гаранта, звернулася до кандидата в президенти Володимира Зеленського з вимогою вибачитися перед людьми з синдромом Дауна, людьми з особливими потребами, з іншою сексуальною орієнтацією, за некоректні висловлювання.
Відповідне відео вона опублікувала в Facebook.
"Європа - це в першу чергу повага до прав людини, повагу до інших і іншим людям", - сказала вона.

Геращенко відповіла коміку його ж методом і дала Зеленському 24 години на відповідь.

Віце-спікер звинуватила Зеленського в тому, що він у серіалі "Слуга народу" принижує українців, називаючи їх даунами "в образливому і неприпустимому для політика тоні".

Геращенко зазначила, що в Україні багато працювали над впровадженням інклюзивної освіти, а також боролися за права дітей з особливими потребами на працевлаштування та на самореалізацію.

Політик додала, що є відкритий лист від батьків "сонячних дітей" з вимогою публічно вибачитися і вона приєднується до цих вимог.

"Не може політик, який претендує на найвищу посаду в державі, принижувати в своїх кварталах і куплетах людей з особливими потребами, з фізичними вадами, людей іншою сексуальною орієнтацією, запускати сексистські жарти, знущатися над іншими", - сказала Геращенко.

#24годининавибачення В моєму кабінеті особливе місце займає лист подяки від асоціації людей з синдромом Дауна. Ми багато працювали з батьками сонячних дітей для впровадження інклюзивної освіти, права дітей з особливими потребами на працевлаштування, на самореалізацію. Європа- це в першу чергу повага до прав людини, повага до інших і інакших людей . Якось один радикальний політик дозволив собі принизити людей з синдромом Дауна, коли публічно кричав що « в уряді - дауни» ..... Був грандіозний скандал. Він змушений був публічно вибачитися. Це хороший урок для всіх українських політика. Й тим більше цей урок стосується кандидатів в президенти. В своєму серіалі « Слуга народу» кандидат В. Зеленський принижує велику частину українців, називає людей даунами в образливому і неприпустимому для політика тоні. Є відкритий лист від батьків дітей сонця з вимогою публічно вибачитися. Я доєднуюся до цих вимог . Не може політик, який претендує на найвищу посаду в державі, принижувати в своїх кварталах і куплетах людей з особливими потребами, з фізичними вадами, людей іншої сексуальної орієнтації, запускати сексистські жарти , знущатися над іншакшими. Я - проти розколу країни і суспільства , проти мови ненависті і неповаги до людей з особливими потребами. Я ЗА толерантне європейське суспільство . Визнати помилку і вибачитися- це не страшно. Це правильно. Я висловлюю свою солідарність всім батькам дітей з аутизмом, з синдромом Дауна, людям з особливими потребами, з вадами дикції, людям іншої сексуальної орієнтації, різним громадянам України, бо ми всі - рівні , хоч і різні. І чекаю, що в пана Зеленського вистачить мужності і такту - вирізати образливі слова з серіалу і реприз на своїх концертах і вибачитися перед всіма людьми з вадами, над якими він знущався всі ці роки.....

Geplaatst door Iryna Gerashchenko op Vrijdag 5 april 2019

Нагадаємо, раніше із закликом до Зеленського звернувся також чинний президент. Петро Порошенко закликав Зеленського не ставити нові умови для проведення дебатів, а просто прийти і взяти в них участь.