Схоже, що Порошенку сподобалось здавати аналізи: президент знову завітав на славнозвісний стадіон "Олімпійський" для цієї процедури.

Президент України Петро Порошенко приїхав на НСК "Олімпійський" для здачі аналізів представникам незалежної Добровільної антидопінгової асоціації VADA. Про це повідомив 24 канал.

Як відомо, навколо здачі аналізів кандидатами в президенти розгорівся справжній скандал.

Легендарний боксер і брат мера Києва Володимир Кличко закликав кандидатів здати аналізи, проте переплутав антидопінгові організації WADA і VADA.

Популярні новини зараз
Одна квитанція "поважчає" на 150 грн: як в Україні зміняться тарифи на світло, газ та воду Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Справа в тому, що у своєму першому зверненні на сторінці в соціальній мережі Facebook боксер згадав World Anti-Doping Agency (Всесвітнє антидопінгове агентство, WADA. штаб-квартира – Монреаль), а потім повідомив про прибуття у Київ фахівців Voluntary Anti-Doping Association (Добровільна антидопінгова асоціація, VADA , штаб-квартира – Лас-Вегас).

Це й викликало плутанину серед українців, для яких абревіатури обох організацій звучать однаково – ВАДА.

WADA займається боротьбою з застосуванням допінгу в олімпійських і паралімпійських видах спорту, адже була створена за підтримки Міжнародного олімпійського комітету (МОК) і наполовину ним фінансується.

VADA ж перевіряє на допінг професійних боксерів і бійців мішаних єдиноборств. Ця організація приділяє особливу увагу тестуванню на наркотики, які здатні підвищувати працездатність бійців, вживання спортсменами так званих PED (підвищують ефективність ліків), різних харчових добавок і т. д.

Головна ж відмінність WADA від VADA полягає в тому, що перша організація проводить обов'язкове тестування, друга – добровільне. Наприклад, якщо спортсмен тричі пропустить допінг-тест WADA, він отримає мінімум однорічну дискваліфікацію.

Нагадаємо, Зеленський записав нове відеозвернення, в якому висловив подяку всім військовим, які стали на захист України від російської агресії

Як повідомляв раніше Знай.ua, у соціальних мережах обговорюють білборди з рекламою Петра Порошенка, на яких він дивиться на президента Росії Володимира Путіна.

Також Знай.ua писав про те, що український журналіст Іван Яковина проаналізував імовірність перемоги шоумена Володимира Зеленського у президентських виборах.