В штабі президента заявили, що це заздалегідь спланована акція і ніяк не пов'язано з реакцією суспільства.

Заклеювання на зовнішній рекламі кандидата в президенти України Петра Порошенка зображення президента Російської Федерації Володимира Путіна не пов'язане з критикою, а є заздалегідь спланованою дією. Про це заявив речник штабу чинного глави держави Олег Медведєв, пише LIGA.net.

Нагадаємо, скандальні білборди кандидата в президенти Петра Порошенка, на яких зображуються сам Порошенко та Володимир Путін почали переклеювати.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Борди президента викликали шквал критики - і не тільки з морально-етичної точки зору, але і з правової. Адже такі дії штабу Порошенка суперечать закону.

По-перше, "у рекламі забороняється вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім'я без письмової згоди цієї особи".

По-друге, закон про вибори президента забороняє участь у передвиборній агітації "особам, які не є громадянами України", пише УП.

Вже сьогодні кияни помітили, що скандальні білборди почали переклеювати. Так, тепер красується на білбордах сам Порошенко з приписом "21 квітня. Вирішальний вибір", передає ТСН.

"Після шквалу критики та обурення з боку громадськості гучні білборди замінили на варіант без Путіна", - передає видання.

Раніше ми повідомляли, що в штабі Петра Порошенка підтвердили, що напередодні другого туру виборів в містах України були розміщені скандальні білборди, при цьому вони стали причиною бурхливого обговорення в мережі. Народний депутат України від БПП Мустафа Найєм запідозрив психічні відхилення у діючого гаранта. Постнардепа швидко став вірусним, при цьому автор не стримувався у висловах при його написанні:

Уважаемые товарищи в администрации президента. Скажите, а это уже последняя стадия отклонений или есть еще смысл послать...

Geplaatst door Mustafa Nayyem op Dinsdag 9 april 2019

"Шановні товариші в адміністрації президента. Скажіть, а це вже остання стадія порушень чи є ще сенс послати за нарядом швидкої психіатричної? Слухайте, якщо вас там всіх взяли в заручники, натякніть, ми хоч будемо знати. Якщо ні, і це все по-справжньому, скажіть, ви там зовсім е..сь?! Ні, ну правда, у вас все добре з адекватністю?".

Нагадаємо, у Кремлі зробили несподіване заяву через білборди з Порошенком і Путіним.

Як повідомляв портал "Знай.uа": в команді Зеленського рассказали про його перші кроки у разі перемоги на виборах.

Також Знай.uа" писав, що голова ЦВК Тетяна Сліпачук зробила заяву про майбутні передвиборні дебати.