Ірина Геращенко, віце-спікер Верховної Ради звернулася з вимогою відкрити кримінальну справу на авторів, сценаристів і виконавця головної ролі серіалу "Слуга народу" в Міністерство внутрішніх справ.

Відповідну заяву Геращенко зробила під час години запитань до уряду.

Віце-спікер Верховної Ради звернулася до глави МВС Арсена Авакова, який на той момент не був присутній у Раді.

"Мені дуже шкода, що немає сьогодні тут міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, так як деякі його колеги вже канонізували і сказали, що він у нас майже гарант Конституції", - заявила Геращенко.

Популярні новини зараз
Затримка виплат: Пенсійний фонд пояснив, що буде з пенсіями та субсидіями за травень Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс
Показати ще

Вона зазначила, що вітає рішення порушити кримінальну справу за відео, на якому кандидата в президенти Володимира Зеленського збиває фура, адже обов'язково треба боротися з мовою ворожнечі. Однак Геращенко переконана, що разом з тим має бути відкрито ще одну кримінальну справу.

"Але зараз хочу, щоб моє питання сприймався, як депутатське звернення. Буде сьогодні, також дзеркально, заведено кримінальну справу проти авторів, сценаристів фільму "Слуга народу" і виконавців головної ролі, в якій розстрілюють парламент, а потім проходять похорони президента", - сказала віце-спікер.

Політик запитує, чи означає це, що за кожен пост в інтернеті тепер буде порушуватися кримінальна справа. Вона вважає, що дії поліції зобов'язані бути дзеркальними до всіх, хто поширює мова ворожнечі.

"В принципі, ми це вітаємо, щоб мова ворожнечі припинити, але чи буде це дзеркально? Прошу сприймати як депутатський запит і хочу отримати сьогодні таку кримінальну справу", - заявила нардеп.

Нагадаємо, експерт проаналізував "телефонні дебати" Порошенко і Зеленського.

Як повідомляв Знай. ua, Ткаченко пригрозив судом Порошенко.

Знай. ua писав, що у Порошенка прокоментували "чорний ролик" про слугу народу.