Президент Петро Порошенко за останніх два роки без офіційного оголошення, таємно, тричі був на Мальдівах і в Іспанії, літав до Норвегії і Франції.

Про це повідомляє Страна.

Відзначається, що у розпорядженні журналістів виявився список авіаперельотів чинного президента по особистих питаннях. Також опубліковано перелік імен під якими подорожувала його сім'я.

Відомо, що документи оперативного прикриття були виголовленні за безпосередньої згоди та наказу керівництва СБУ.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Мальдіви

Наразі вже відомо, що з 23.09 по 26.09 Порошенко пробув на Мальдівських островах, а летів через Дубай приватним літаком Gulfstream G200 Galaxy з бортовим номером T7 PRM, який належить Алес Ровту американському мільярдерові українського походження.

На ньому ж Порошенко літав на Мальдіви і в 2017 році. З аеропорту "Київ" покинув Україну 30 квітня, а повернувся 5 травня. Знову ж через Об'єднані Арабські Емірати.

Проте вже у січні 2018 року на один з найдорожчих курортів в світі, який розміщений на окремому острові, прилетіли 8 осіб дорослих і двоє дітей (переліт туди і назад обійшовся в $ 188 тисяч). Швидше за все діти - це онуки гаранта: Петя і Ліза.

Тоді президент фігурував на мальдівському курорті під ім'ям Mr Incognito Petro Ukraine. Тоді відпочинок гаранта коштував не менше $ 46 тисяч доларів на добу. Всього президент відпочивав 6 ночей, тобто загальна сума витрат склала $ 276 000. І це тільки за проживання.

Проте, як стало відомо, окрім ім'я Mr Incognito Petro Ukraine у ​​сім'ї президента є паспорти на імена: Віра Лазарева (Vera Lazarieva), Іван Дехтерев (Ivan Dekhteriev), Євгенія Сафонова (Evheniia Safonova), Олександр Сищиков (Oleksandr Syshchykov), Катерина Боєва (Kateryna Boieva), Віталій Кокорін (Vitalii Kokorin), Олена Сенченко (Olena Senchenko) і Ольга Герасименко (Olha Herasymenko).

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Іспанія

У березні 2016 року чинного президента без охорони було помічено в Іспанії. У розтягнутому реглані і джинсах він купував вітаміни і медикаменти в аптеці. Побачивши, що його фотографують, він сів сам за кермо білого Porsche і поїхав.

У 2018 року з 29 липня по 8 серпня у Петра Олексійовича була приватна поїздка в Європу, за свій рахунок. З метою безпеки вона не розголошувалося. Проте за дивних обставин саме у ці дні одна із доньок гаранта запостила знімки з Іспанії, тому швидше за все сім'я була там.

"З 29 липня по 5 серпня 2018 року президент Петро Порошенко з приватною поїздкою перебував в Євросоюзі для проведення ряду зустрічей", - відповіли в АП.

Норвегія і Франція

27 липня 2016 року через Малаги (Іспанія) Порошенко літав в Берген (Норвегія) літаком з бортовим номером D-CJET.

На той момент ЗМІ масово тиражували інформацію, що президент із дружиною та сім'єю старшого сина спочатку відпочивали в Іспанії, а вже пізніше переїхали до норвезького Бергена.

Ходив там на яхті, рибалив, милувався північним пейзажем. Відзначимо, що перший офіційний візит президента до Норвегії відбувся в жовтні 2016 року.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

Також стало відомо, що з 26-27 вересня (знову ж на день народження) 2017 року президент провів в Ніцці. Літав з аеропорту "Київ". Подейкують, що саме там він зустрічався з мільярдером Юрієм Косюк, у якого там в порту знаходиться яхта.

При цьому відзначається, що у минулому році в вересні 87-метрова яхта мільярдера Юрія Косюка близько тижня стояла в марині Больє-сюр-Мер. Це середземноморський місто на півдні Франції. Входить в департамент Приморські Альпи. Розташовується між Ніццою і Монако.

Нагадаємо, Зеленський в літаку викликав захват українок.

Як повідомляв "Знай.ua", у Зеленського пояснили перепалку з Порошенком.

Також "Знай.ua" писав, що Волкер розповів про вибір США на виборах президента України.

Порошенко виглядає лузером, Зеленський - запит на зміни. Леонід Швець