Україна стала жертвою російської агресії і втратила контроль над Кримом і Донбасом через те, що занадто пізно взяла курс на євроінтеграцію.

Таку думку під час форуму в Києві "Люди важливі" висловив Дмитро Разумков, спікер штабу кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Зокрема, за словами Разумкова, Україні вкрай необхідно найближчим часом стати повноцінним членом НАТО. Крім того він зазначив, що іншої альтернативи для зовнішньо-політичного інтегрування в України немає.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

"Насправді цивілізаційний вибір країни був зроблений давно. Він був підтверджений в 14-му році, він був підтверджений загибеллю людей на Майдані під час Революції Гідності. Він підтверджується тим, що українська армія відстоює наш суверенітет на Сході країни. Але це ще важкий шлях, який нам доведеться пройти. Якщо ми говоримо про інтеграцію до Північноатлантичного альянсу - так, це дійсно важливо і іншої альтернативи руху України в цьому напрямку немає", - сказав Разумков.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

При цьому він додав, що історичні події склались таким чином, що якби Україна таки була членом НАТО все сталося б зовсім не так.

Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков
Глава штабу Зе!Команди Дмитро Разумков

"Як показала історія, якби ми це зрозуміли раніше, можливо сьогодні не було тих катастрофічних наслідків, з якими зіткнулася наша держава. Не було б анексованого Криму, не було б війни на Сході", - заявив він.

Нагадаємо, українці бурхливо обговорювали розмову чинного президента України Петра Порошенка та його опонента на президентських виборах Володимира Зеленського під час ток-шоу "Право на владу". Представник штабу лідера "Кварталу" заявив, що Зеленський поводився толерантно.

Як повідомляв "Знай.ua", український телеведучий, продюсер та шоумен Ігор Кондратюк вирішив трохи остудити пристрасті, що розпалились з Зеленським і Порошенком, закликавши колишнього президента України - Віктора Федоровича Януковича до порушення тривалої тиші.

Також "Знай.ua" писав, що у штабі Володимира Зеленського заявили, що провести демократичні вибори на непідконтрольних Києву територіях Донбасу зараз неможливо.

Тимошенко не вистачило рішучості. Охотін про можливий союз Тимошенко і Зеленського