У понеділок, 22 квітня, Центральна виборча комісія продовжує підрахунок голосів, відданих українцями у другому турі президентських виборів.

Вибори президента України 2019

Наразі обраховано 90% бюлетенів, повідомляють у ЦВК.

Згідно з результатами волевиявлення українців, за шоумена Володимира Зеленського віддали свої голоси 73% виборців, у той час як чинний президент Петро Порошенко отримав трохи більше 24%.

Зеленський і Порошенко
Зеленський і Порошенко

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Після обробки більш як половини бюлетенів уже зрозуміло, що перемогу на цих виборах здобув наймолодший за всю історію України кандидат Володимир Зеленський, передають ЗМІ.

Володимир Зеленський у штабі

За даними ЦВК, у більшості областей слуга народу заручився максимальною підтримкою виборців. Наприклад, в Донецькій, Одеській, Запорізькій, Луганській та інших областях за Порошенка проголосували близько 10% виборців. Примітно, що навіть виборці із західних регіонів вирішили зробити вибір на користь Зеленського.

Володимир Зеленський

Тим часом у соцмережах триває активне обговорення підсумків президентських виборів. Українці активно прощаються з поки що чинним главою держави Петром Порошенком у Facebook.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Користувачі радіють, що в Україні закінчилися "5 років суцільного жаху".

"Давай вже, до побачення", "Весь час говорив "остаточне прощавай", але не знав, що в підсумку попрощаєшся не з Росією, а з президентським кріслом", "Зеленський - це наш вибір, змиріться, порохоботы", "Результати зовсім не дивні, а очікувані! Не допомгли Петі "прощальні гастролі", "Суши сухарі, Петруха", - пишуть українці.

Нагадаємо, станом на 8.00 понеділка, 22 квітня, у ЦВК обрахували 90% бюлетенів.

ЦВК
ЦВК

Про це йдеться на офіційному сайті ЦВК та оприлюднено результати другого туру, лишилося опрацювати лише 10%.

Як повідомляв раніше Знай.ua, штаб "Зе!Команди" вже святкує перемогу кандидата в президенти Володимира Зеленського у другому турі виборів президента України.

Володимир Зеленський у штабі

Так, за даними екзитполів, шоу-мен, актор і політик йде вперед у президентських рейтингах з 73.2%.

Також Знай.ua писав про те, що 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента. Так, за результатами Національного екзит-полу, наступним гарантом стане Володимир Зеленський, який набрав 73,2% голосів виборців.