Ірина Фаріон відмовилася стати репетиторкою Володимира Зеленського з української мови. Про це членкиня ВО “Свобода”, колишній народний депутат України Ірина Фаріон повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці.

За її словами, вона не навчить української мови лідера партії “Слуга народу”, переможця президентських виборів Володимира Зеленського.

“Спочатку хай пройде очищення організму від ментальних московських шлаків і гламурного совка”, – написала у соцмережі Ірина Фаріон.

Фаріон написала, що в сім’ї Бориса Грінченка ніколи не говорили українською, однак він став “символом і силою нашої мови”, а одружившись із росіянкою, зробив її українкою, що продовжувала справу свого чоловіка і творила українські словники.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

“Це для тих, що вже місяць труть у Раді мовний закон, що не захистить нашої мови, бо самі українці не здатні навіть з’ясувати для себе суть цього закону” – додала Ірина Фаріон.

А ще небайдужа до політики жінка написала на своїй сторінці "для притомних, аналітичних, самодостатніх, сильних. Без дякунів, зелепух та іншого. Просто розклад сил". І додала зображення у вигляді діаграми, як голосували українці.

"Як би я хотіла, щоб біля Зе опинилася розумна українська людина, яка пояснить йому важливість захисту української мови, культури, історії. Якщо Зе на увесь свій величезний електорат пропагуватиме українську мову і українську ідею, це буде найбільша наша удача. Пані Лариса Масенко, Лариса Ніцой, Ірино Фаріон - дівчата, візьміться за цього кадра, перевербуйте його у нашу віру, і нехай він зробить усе українське модним серед своїх ватяних прихильників", - написала на сторінці у Фаріон Людмила Чайка.

Нагадаємо, любителька скандалів колишня народна депутатка від партії "Свобода" Ірина Фаріон знову накинулась на українців, цього разу - через президентські вибори, другий тур яких відбудеться 21 квітня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, колишня депутатка від партії "Свобода" Ірина Фаріон знову розпалила скандал.

Також Знай.ua писав про те, що висловлювання скандальної екс-нардепа від "Свободи" Ірини Фаріон повинні перевірити правоохоронні органи на предмет розпалювання міжнаціональної ворожнечі.