Закон про мову, який довго обговорювали за дверима комітетів Ради, парламент прийняв у четвер, 25 квітня.

Верховна Рада
Верховна Рада

За законопроект "Про забезпечення функціонування української мови як державної" у другому читанні та в цілому проголосували 278 народних депутатів.

Кореспондент Знай.ua повідомляє подробиці після завершення голосування.

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче
Показати ще

"Хоч голосуванням і поставлено крапку щодо головного документа, який регулюватиме мовне питання у нашій країні, люди, які увесь час голосування чекали під Радою, не збираються розходитися. Дуже багато поліції", - каже журналіст.

Окрім того, під будівлею Ради зведено сцену - до людей вийшли нардепи, які виступали за прийняття закону.

Перед мітингувальниками виступили нардеп В'ячеслав Кириленко, представники духівництва новоствореної автокефальної української церкви.

До людей звернувся і Міністр культури Євген Нищук, який відзначив, що "25 квітня назавжди увійде в історію України".

Загалом атмосфера під Радою доброзичлива, люди, які чекали на прийняття документа, задоволені рерультатом. Люди танцюють під музику, що лунає зі сцени - виступає фронт-мен гурту "Мандри" Сергій Фомін.

Нагадаємо, Дмитро Разумков, який є спікером виборчого штабу Володимира Зеленського, а в подальшому може обійняти посаду керівника АП, заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська.

Як повідомляв раніше Знай.ua, закон про мову може бути прийнятий ще до кінця поточного тижня.

Також Знай.ua писав про те, що згідно з даними Національного екзит-полу кандидат Володимир Зеленський здобув впевнену перемогу у другому турі виборів президента України.