Юрист, колишній заступник генерального прокурора України соратник лідера "Руху нових сил" Давид Сакварелідзе висловився про те, як "під шумок" Закону "Про мову" були прийняті не менш резонансні рішення, які знищують конкуренцію в Україні, породжуючи енергетичну монополію.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Відповідною публікацією він поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

О главном акционере Украины непотопляеммом Ринате и решении "Антимонопольного Комитета" под шумок закона про мову

Geplaatst door David Sakvarelidze op Vrijdag 26 april 2019

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"Так званий Антимонопольний комітет України люб'язно передав монополісту ринку Рінату Ахметову право купити Одесаенерго і Київенерго... Ахметов - головний акціонер економіки України. Він володіє 75 відсотками теплової енергогенерації України і 80 відсотків видобутку вугілля також належать йому", - каже Сакварелідзе.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Далі Давид говорить про ту схему, яку провернув Антимонопольний комітет і яка йде врозріз з умовами здорової конкуренції на ринку, а створюється лише її ілюзія:

"Закон, може з формального боку не порушений, але порушений принцип справедливості і самого функціонування Антимонопольного комітету, який заохотив монополію в країні. Вони прийняли закон про створення вільного енергоринку, щоб держава не втручалась і не диктувала свої умови щодо ціноутворення, але конкуренції на ринку немає. Є єдиний монополіст - Ахметов і його партнер Порошенко, які ставлять той тариф, який їм вигідний, а ми всі будемо виплачувати їм данину поки нова влада не розбереться".

Рінат Ахметов і Петро Порошенок
Рінат Ахметов і Петро Порошенок

Українці в коментарях реагують неоднозначно:

"Навіщо вдаватися до такої маніпуляції? З цими двома обленерго власність Ахметова стає 35%. Також важливо, що власниками цих обленерго були росіяни.", "Порох завжди був покидьком. страшно що в моїй країні знаходяться особи, які йому за це вдячні", "Порошенко вирішив діяти як Путін у Росії. Він зливає на ключових олігархів найприбутковіші сектори економіки і підприємства країни. І так, як би без палєва, володіє активами в частці, не публічно. Цукерок і тортів видно мало, кровожерному мародеру.", "Які ж цинічні тв*рюки - ця влада, яка йде!", "Все не нажеруться гади, мало наробили лиха Україні,вирішили на останок відірватися по-повній!"

Нагадаємо, АМКУ дозволив Ахметову купити ще 2 обленерго і стати монополістом на ринку постачання електроенергії.

Як повідомляв раніше Знай.ua, на неоднозначну ініціативу міністерства енергетики звернув увагу голова Асоціації споживачів енергетики Андрій Герус.

Також портал Знай.ua писав про те, що спікер Зеленського Дмитро Разумков назвав закони, які складають основу політики команди.