Філософ Андрій Дацюк розкрив правду про олігархічну систему в Україні та зв'язки чинного президента Петра Порошенка з фігурами, які ховаються в тіні, однак насправді тримають у своїх руках капітал країни.

Сергій Даценко

Про це він розповів у інтерв'ю для видання "Хвиля".

Дацюк вважає, що за час президентсва Порошенка відбулося три або навіть чотири серйозні перевороти у владі.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Перший переворот відбувався у нас на очах, але ми намагалися постійно закривати очі – це олігархічний, кримінально-корупційний переворот. Це змова у Відні олігархів, коли олігарх-президент Порошенко обіцяв спустити багато речей на гальма, дозволив і далі олігархам жирувати та збагачуватися. Перший рік Порошенко намагався дотримуватися цього олігархічного консенсусу. І… жадібність взяла своє", - вважає експерт.

Була спроба зробити банкротом єдиного реального бійця з російським наступом Коломойського.

"Однак сьогодні в Україні єдиний тандем – це Порошенко-Ахметов. Це залізний закон олігархії: на початку монополія концентрується на рівні кількох олігархів, а потім всередині олігархів відбувається концентрація, тобто ми фактично спостерігаємо ось цей другий крок, олігархи пожирають слабких, залишаються найсильніші", - констатує Дацюк.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

Другий переворот стався у 2018-му році. На початку здійснення його заважали дуже багато сил, у тому числі залишки майданівців у вигляді Єгора Соболєва, Саакашвілі – вони заважали.

Коли Порошенком були прибрані останні "порушники спокою", було розчищено поле для розгулу корупції і потихеньку почалося те, що сьогодні ми спостерігаємо.

"Порошенко застосував дуже хитру схему (хитру з його точки зору, насправді нічого хитрого тут немає), схему розколу України з позиції президента. Публічно "армія, мова, віра", відновлення армії, закон і Томос – конкретні дії, які він приписує собі, де він "свій" для націонал-патріотів.

Президент України Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко

"Порошенко - це дрібна людина в моральному плані, яка мав можливість стати великим політиком, але не скористалася з цього. Замість цього він став жадібним чудовиськом, жадібним таким, яке розколює Україну", - резюмував Дацюк.

Варто додати, що українці бурхливо відреагували на останній прийнятий закон у Раді, який забороняє встановлювати альтернативні джерела енергії на приватних домогосподарствах.

Верховна Рада
Верховна Рада

Автором скандального закону є депутат із партії Порошенка.

Не забули також і про те, що під прикриттям мовного закону, цього ж дня рішеннім Антимонопольного комітету олігарху Рінате Ахметову було продано акції залишків обленерго, відтепер він - абсолютний монополіст у галузі енергетики.

Рінат Ахметов
Рінат Ахметов

"Ахметову - ще ОблЕнерго Людям - Заборона на встановлення соняшних батарей .... Дембельський акорд Порошенка", - пишуть розлючені українці.

Нагадаємо, Юрій Романенко розповів, які перші кроки варто робити Володимиру Зеленському на посаді президента України.

Як повідомляв раніше Знай.ua, "під ширмою" голосування за мовний закон у Раді та поза нею було вчинено ряд дій, які можуть поставити остаточну крапку у "енергетичному благополуччі" українців.

Також Знай.ua писав про те, що Андрій Парубій планує підписати "мовний закон".