Лідер опозиційного парламенту і самопроголошений "президент Венесуели Хуан Гуайдо заявив на весь світ про старт фінальної фази операції "Свобода". Опозиція планує остаточно повалити правлячі політичні сили країни.

Про це стало відомо завдяки повідомленню Хуана Гуайдо в соцмережі Twitter.

"Зараз я зустрічаюся з основними військовими з'єднаннями наших збройних сил, що знаменує початок фінальної фази операції Свобода", — написав Гуайдо.

Варто нагадати, що лідер опозиції і визнаний частиною світового співтовариства як тимчасовий президент Венесуели Хуан Гуайдо закликав своїх співгромадян організувати марш на столицю країни Каракас. Про це повідомляє Deutcshe Welle.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще

Під час виступу перед тисячами прихильників у столиці Венесуели, Гуайдо заявив, що хоче зробити поїздку по країні, після чого оголосить дату маршу.

"Ми всі прийдемо в Каракас", - заявив 35-річний політик.

Опозиційний лідер Венесуели підкреслив, що при необхідності розраховуватиме на зовнішнє втручання. За його словами, конституція південноамериканської країни дозволяє участь венесуельських військовослужбовців в операціях за кордоном, а також іноземців на території країни.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в результаті зіткнення між військовими Венесуели і корінними жителями на кордоні з Бразилією загинули вже двоє людей. Цю інформацію в п'ятницю, 22 лютого повідомила неурядова організація, передає Associated Press.

Відомо, що сутичка сталася неподалік від кордону Гран-Сабана, де проживають представники індіанського народу пемон. За словами лідера громади, вони намагалися зупинити військову колону, яка рухається до кордону з Бразилією, вважаючи, що солдати мають намір заблокувати в'їзд іноземної гуманітарної допомоги, згідно з наказом президента Ніколаса Мадуро.

Нагадаємо, Мадуро дав розпорядження перекрити кордон між двома країнами.

Як повідомляв Знай.uа Куба б'є тривогу: США відправили спецназ у Венесуелу.

Також Знай.uа писав, Трампа показали без гриму та "корпоративної" зачіски: схожий на Путіна.