Український президент Петро Порошенко звернувся до українців і розповів, чим займеться в останні тижні своєї президентської каденції. Крім того, він повідомив про розмову з Володимиром Зеленським та домовленості, яких у цій розмові було досягнуто.

Порошенко звернувся до свого опонента на виборах та запропонував йому скоординувати зусилля для спільної відсічі російській агресії. За його словами, із Зеленським домовлено зустрітися найближчим часом.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Чинний глава держави зателефонував до Володимира Зеленського одразу після оприлюднення протоколу ЦВК від 30 квітня про остаточні результати виборів президента України, і привітав його.

"Суперництво на виборах – залишилося в минулому. Ми не маємо дати Путіну жодного шансу скористатися перехідним періодом в Україні. Розраховую, така позиція знайде підтримку і у новообраного президента". Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Порошенко переконаний, що зараз необхідно "продемонструвати усім партнерам єдину українську позицію". Адже "роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України".

"Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому я присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити розв'язання цієї проблеми – це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля". Петро Порошенко

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Нагадаємо, що за останні дні найближче оточення поки що чинного президента Петра Порошенка сфабрикувало кілька фейкових новин про переможця виборів Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.uа, соратник Володимира Зеленського Євген Кошовий прокоментував скаргу Ірини Геращенко щодо поїздки новообраного президента на відпочинок у Туреччину. Представники чинної влади дорікнули політика за цю подорож.

Також портал Знай.uа писав, що новообраний президент Володимир Зеленський відреагував звинувачення військовослужбовця Володимира Скакуна, який "не побачив" слугу народу на богослужінні під час Великодня.