Чинний президент України Петро Порошенко зателефонував Володимиру Зеленському та привітав його з перемогою, яку офіційно оголосила Центральна виборча комісія.

Петро Порошенко

Про це чинний гарант повідомив на своїй сторінці у Facebook.

“Володимир Зеленський і я під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом”, – відзначив Порошенко.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Глава держави також додав, що Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї.

“Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми – це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми повинні були б скоординувати наші зусилля”, – підкреслив Порошенко.

Як чинний глава держави щойно подзвонив до Володимира Зеленського і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія. Зараз ми маємо продемонструвати усім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздаванням російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. В такий спосіб Путін готує обгрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Росії. Російська Федерація заслуговує на істотне посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми - це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми мали би скоординувати наші зусилля. Суперництво на виборах залишилося в минулому. Користуючись нагодою, хочу подякувати більш ніж 4,5 мільйонам виборців, які проголосували за мене. Але тепер ми, всі українці, всі разом спільними зусиллями не маємо дати Путіну жодного шансу скористатися перехідним періодом в Україні, нашим демократичним процесом передачі влади. Розраховую, що така позиція знайде підтримку і у обраного Президента. Володимир Зеленський і я під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом.

Geplaatst door Петро Порошенко op Dinsdag 30 april 2019

“Ми повинні продемонструвати всім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздача російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. Таким чином Путін готує обґрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Росії”, – резюмував чинний глава держави.

Нагадаємо, у вівторок, 30 квітня, стало відомо, що під час візиту президента України Петра Порошенка до Львова стався цікавий інцидент.

Петро І Марина Порошенки

Так, у Шевченківському гаю невідомий чоловік крикнув йому: "Ганьба!". Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Наголошується, що на незгодного з політикою Порошенко одразу накинулися присутні люди. Більше того, глава держави також відреагував на крик чоловіка – він порекомендував йому бігти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, новоспечений президент України Володимир Зеленський прокоментував новину про те, що ЦВК нарешті офіційно визнала його перемогу на виборах.

Також Знай.ua писав про те, що у кишинівській компанії "Twins Estate S. R. L." заявили, що вони придбали пакет акцій великого торгового центру Кишинева АТ "Gemenii S. A." (колишній універмаг "Дитячий світ"), яким раніше володів чинний президент України Петро Порошенко.