Нещодавно Верховна Рада України ухвалила законопроект №5670-д "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Українці гостро відреагували на новий закон, а телеведуча Наталя Мосейчук заявила, що "мова не нагодує".

Таку фразу вона сказала в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу".

Фраза Мосейчук викликала хвилю обговорення у соціальних мережах та неоднозначну реакцію. Хтось засуджує телеведучу, а хтось погоджується з її думкою. Наталю Мосейчук також порівняли з шахтарем, який різко відповів генеральному секретарю КПРС Михайлу Горбачову, пише Радіо Свобода.

"Одного разу Горбачов заїхав до шахтарів на наш український Донбас. І там якийсь пролетар врізав йому правду-матку. Мовляв, нам однаково, якою мовою називати ковбасу – лиш би вона була", - йдеться в повідомленні.

Телеведучу "Право на владу" порівняли з цим шахтарем, який правдиво заявив Горбачову. Адже всім відомо, що той любив роз'їжджати країною та спілкуватися з народом. Однак питання для нього завжди були підготовлені заздалегідь і завдяки цим зустрічам Михайло Горбачов отримував великий піар.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Варто зазначити, що відомий політолог Юрій Романенко розповів, чому виступає проти мовного закону, який нещодавно прийняла Верховна Рада.Романенко розповів, що у нього немає жодним проблем у спілкування українською мовою. Проте тут же додав, що питання мови є ключовим, яке пов'язане з правами та свободами для всіх пострадянських країн. Адже у системі управління у країнах фактично однакова. Коли держава втручається в абсолютно всі сфери суспільного життя.

Нагадаємо, Дмитро Разумков, який є спікером виборчого штабу Володимира Зеленського, а надалі може обійняти посаду керівника АП, заявив, що єдиною державною мовою в Україні є українська.

Як повідомляв раніше "Знай.ua", закон про мову може бути прийнятий ще до кінця поточного тижня.

Також "Знай.ua" писав про те, що народна артистка України Ольга Сумська вирішила показати українцям своє ставлення до закону про мову. І вибрала для цього досить оригінальну форму.