Австрійський канцлер Себастьян Курц пообіцяв новообраному президенту України Володимиру Зеленському допомогти у процесі проведення реформ і боротьби з корупцією.

Про "дружню телефонну розмову" він повідомив у своєму Twitter.

Себастьян Курц

"Україна залишається важливим партнером для Австрії та ЄС. Ми продовжимо активно підтримувати реформи та боротьбу з корупцією". Себастьян Курц

"Важливо нарешті здобути прогрес у виконанні Мінських угод з повагою до територіальної цілісності і суверенітету України". Себастьян Курц

Себастьян Курц

Нагадаємо, що в п'ятницю, 3 травня, президент США Дональд Трамп вперше за довгий час провів телефонну розмову з російським лідером Володимиром Путіним. Про це повідомила прес-секретар Білого дому Сара Сандерс під час брифінгу для журналістів.

Зараз вже відомо, що президенти в першу чергу обговорили ситуацію в Україні. Під час розмови лідер Кремля заявив, що новий український президент має зробити реальні кроки щодо втілення в життя досягнутих Мінських угод.

Володимир Зеленський (Квартал 95)
Володимир Зеленський (Квартал 95)

Раніше портал писав, що Володимир Зеленський заявив, що за його президентства стосунки з бізнесменами будуть прозорими.

"Більше ніяких кулуарних переговорів, нічних візитів в АП і прихованих від суспільства домовленостей. Тому офіційно запрошую представників великого, малого та середнього бізнесу на зустрічі — вже в найближчі дні. Розставимо всі крапки над "I", — відзначає Зеленський.

Варто нагадати, що у середу, 1 травня, стало відомо про те, що новообраний президент Володимир Зеленський нарешті визначився з главою Адміністрації Президента. Про це заявив довірена особа Володимира Зеленського Вадим Галайчук.

«Я впевнений, що Володимир Олександрович на сьогодні вже визначився з тим, кого він призначатиме главою АП», – повідомив Галайчук.

При цьому він не озвучив прізвища, але підтвердив, що мова йде про відому і публічну людину.

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський закрив рот Путіну, нагадавши про Біблію.

Також "Знай.uа" писав, що в Трампа нарешті заговорили до Зеленського.