Посаду генпрокурора готовий обійняти керівник Управління спецрозслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк. Про це він розповів в інтерв’ю Еспресо.

"Необхідні зміни в Генеральній прокуратурі. Тому що є велика кількість порушень закону, яке, в першу чергу, йде від самого генерального прокурора. Це, зокрема, втручання в розслідування кримінальних проваджень нашого управління. І з урахуванням практики відстоювання закону у справах, які розслідуються нашим управлінням, я відповів, що хотів би, щоб ці принципи сповідалися і в ГПУ, і у всіх прокуратурах України, і якщо буде довіра, буде рішення Верховної Ради і президента, я готовий цим зайнятися", – підкреслив Горбатюк.

При цьому він уточнив, що таких пропозицій йому від команди Зеленського і від будь-яких політичних сил не надходило.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Нагадаємо, генерального прокурора України Юрія Луценка разом із дружиною помітили в аеропорту Риму. Подружжя проходило реєстрацію на рейс до України.

Луценко з дружиною Іриною повернулися зі столиці Італії у ніч з п'ятниці, 3 травня, на суботу. 4 травня.

Разом із Луценком та його дружиною був також їхній молодший син — Віталій. Родину сфотографували увечері 3 травня в міжнародному аеропорту Фьюмічіно імені Леонардо да Вінчі. Відомо, що літак з сім'ю генпрокурора на борту приземлився в Києві близько 01:00 4 травня.

Відмітимо, політолог Юрій Романенко різко розкритикував прихильників поки чинного президента Порошенка, які сподіваються на перенесення інаугурації Володимира Зеленського. Зокрема, Романенко відзначив, що прихильники чинного гаранта на всіх телеефірах кричать про неможливість інаугурації Зеленського 19-травня через день репресованих.

Нагадаємо, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко зізнався, що раніше був шанувальником студії "Квартал 95", лідером якого був Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Знай.uа", у Швейцарії прокуратура схопила соратника Порошенка - Андрія Павелка, - місцеві ЗМІ.

Також "Знай.uа" писав, Генпрокуратура взялася за НАБУ: у чому підозрюють двох антикорупціонерів.