Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив про перспективи залишитися на чинній посаді і в подальшому.
Про це Луценко розповів в кулуарах Київського єврейського форуму, - пише "Остров".
Як зазначив генпрокурор, він не бачить підстав для своєї відставки.

Юрій Луценко

"На даний момент я не бачу ні юридичних, ні моральних підстав, щоб писати заяву про відставку. А закон про прокуратуру передбачає зміну Генпрокурора тільки в двох випадках: коли він сам хоче піти або коли парламент "хоче його уникнути", - зазначив Юрій Луценко.

Луценко також зазначив, що збір підписів в українському парламені за його відставку вже розпочався і поки що за його звільнення підписалися 19 депутатів. Для того, щоб документ мав силу необхідно зібрати 150 голосів народних обранців.

"Я готовий до звіту в парламенті і до будь-якого рішення", - додав Юрій Луценко.

Також Луценко зазначив, що як би там не сталося, він в будь-якому випадку буде допомагати та співпрацювати з новим президентом України.

"Але ми обрали президента, якого я по-людськи поважаю і по-державному буду допомагати. Але ми не обрали царя, який може знімати всіх або призначати", - додав він.

Луценко та Порошенко

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Петра Порошенка викликали на допит до Генеральної прокуратури України

Чинного президента України, який програв у другому турі виборів, Петра Порошенка виликали на допит до ГПУ.
Перед прокурорами Порошенко має з'явитися 7 травня.
Зазначається, що Петро Олексійович має дати показання щодо злочинів проти "євромайданівців".
Нагадаємо, Сергій Шефір, бізнес-партнер новоспеченого президента Володимира Зеленського, розкрив деталі зустрічі з Петром Порошенком у 2018 році.

Як повідомляв портал Знай.ua, українці різко звернулися до Порошенка із запитанням. коли той вже покине країну.

Також портал Знай.ua писав про те, що Володимир Зеленський, який з великим відривом переміг конкурентів у першому турі виборів, звернувся до Збройних сил України, заявивши, що не підведе їх і поверне в Україну всіх полонених.