Цього тижня Україну планує відвідати міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

Цю інформацію повідомив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"Христя Фріланд планує відвідати з візитом Київ цього тижня. Залишаються деякі логістичні нюанси щодо дати". Павло Клімкін

Христя Фріланд

Міністр підкреслив, що Фріланд планує зустрітися з чинним президентом України Петром Порошенком і обраним главою держави Володимиром Зеленським.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Крім того, у міністра закордонних справ Канади пройдуть зустрічі в МЗС України і в українському парламенті, зокрема з головою Верховної ради Андрієм Парубієм, а також з представниками громадянського суспільства.

Христя Фріланд

Нагадаємо, що Сергій Шефір, бізнес-партнер новоспеченого президента Володимира Зеленського, розкрив деталі зустрічі з Петром Порошенком у 2018 році. Про це він розповів в інтерв’ю theБабель.

Як згадує Шефір, до президента довелося поїхати з робочого питання. Тоді залишалося кілька днів до зйомок концерту "Квартал 95", але з якоїсь причини артистам не давали палац "Україна" для виступу. У цій ситуації довелося йти на крайні заходи – спробувати вирішити цю проблему з Порошенком.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

Раніше ми писали, що всі з завмиранням серця чекають інавгурації новообраного Президента України Володимира Зеленського, але, як виявилося, не все так просто. Раз до разу чути з різних джерел про небажання діючої влади для сприяти цій події. Більше того, прихильники поки ще діючого гаранта України починають вигадувати причини, чому не можна провести інавгурацію саме в травні. Не позбавлений гумору і політтехнолог Петро Охотін, який на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook опублікував певну "пам'ятку" для всіх прихильників Петра Олексійовича.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Володимир Зеленський вразив "мешканців" Верховної Ради: "Вперше нормальний президент".

Також Знай.ua писав про те, що у Зеленського назвали найперший пріоритет на посаді президента: неочікуваний вибір.