Глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін звернувся з листом до зарубіжних партнерів України. У своєму зверненні Клімкін попросив розширити економічні санкції стосовно Російської Федерації видачі російських паспортів жителям окупованих територій Донбасу.

Про це стало відомо завдяки заяві прес-секретаря МЗС України Катерини Зеленко.

"Я принесла документ. Це лист міністра закордонних справ Павла Клімкіна керівникам зовнішньополітичних відомств країн ЄС, НАТО, групи семи та інших країн партнерів", - заявила Зеленко.

Павло Клімкін
Павло Клімкін

Прес-секретар зазначила, що в документі йдеться про виклад української позиції щодо незаконної паспортизації на окупованих територіях.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

"Ключовий момент у тому, що саме цим листом Україна офіційно закликає партнерів до розширення санкційного треку міжнародного протидії агресії РФ, за рахунок включення в нього "паспортного кейса", - заявила Зеленко.

Так, Україна потребує розширення економічних і персональних санкцій стосовно РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що всі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території Донбасу і отримають паспорти Російської Федерації, можуть попрощатися з пенсіями та соціальними виплатами нашої країни. Про це стало відомо з повідомлення міністра у справах ветеранів Ірини Фриз на її сторінці в Facebook.

Варто нагадати, що на українському авторинку з'явилася велика кількість уживаних авто, привезених зі Сполучених Штатів. Однак незважаючи на всю привабливість ціни і цікавих моделей, українців попереджають, що ці авто можуть принести чимало неприємних сюрпризів. Справа в тому, що багато транспортних засобів постраждали від урагану "Харві". Вцілілі машини намагаються продати в інших країнах. Зараз автомобілі-"потопельники" скуповують перекупники, реставрують їх і виставляють на продаж клієнтам, які ні про що не здогадуються.

Нагадаємо, перерахунок пенсій: скільки українців отримали підвищення і хто на черзі.

Як повідомляв Знай.uа Україна розкрила очі всьому світу на шантаж Путіна: в мережі опублікували зміст листа.

Також Знай.uа писав, Мадуро оголосив війну США за "священну землю": армія в повній бойовій готовності.