Чинний президент України Петро Порошенко робить все можливе, аби відтягнути інавгурацію Володимира Зеленського. Цей час Порошенко хоче використати, аби звільнити відразу двох членів Антимонопольного комітету.

Про це заявив представник команди Зеленського Андрій Герус на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Річ у тому, що саме ці люди, який планує звільнити Порошенко проголосували проти передачі обленерго Ринату Ахметову та займали принципову позиції ще щодо ряду питань. Герус також нагадав про те, що гарант вирішив пороздавати звання та посади в останні дні каденції.

Петро Порошенко
Петро Порошенко

"За моєю інформацією, Порошенко у ці свої останні дні на посаді президента планує видати укази про звільнення двох державних уповноважених Антимонопольного Комітету України: Світлани Панаїотіді та Агії Загребельської. Одній із них вже була пред’явлена вимога написати Заяву за власним бажанням", - йдеться у дописі.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Андрій Герус

Андрій Герус вважає, що такі дії Порошенко очевидно вигідні Ахметову, тому, що він розглядає можливість покупки ще 5 обленерго. Таким чином чинна влада намагається послабити вплив Зеленського на посаді президента, тому що буде створено максимально лояльний до монополістів регулятор.

"Але якраз ті, хто займали таку позицію і були за справжню незалежність та аполітичність Антимонопольного, тепер піддаються переслідуванням. Це найкраща та найбільш чесна оцінка отих відомих 144 реформ останніх років", - додав Герус.

Інавгурація Петра Порошенка була на 13й день після перемоги на виборах. Сьогодні вже 21й день після перемоги...

Geplaatst door Andriy Gerus op Zondag 12 mei 2019

Зазначимо, що 25 квітня Антимонопольний комітет дозволив компанії "ДТЕК Нафтогаз", яка належить олігархові Ринату Ахметову, придбати акції "Київобленерго" і "Одесаобленерго".

Нагадаємо, що у Зеленського є відповідь щодо "договорняків" у Верховній Раді: "Ціна дуже висока".

Як повідомляв "Знай.uа", Зеленський зустрівся з послом Китаю: про що домовилися сторони.

Також "Знай.uа" писав, у мережі відреагували на різке звернення Зеленського до Ради: "Віра у вас лише міцніє".