"Батьківщина" підтримала проект постанови про проведення урочистого засідання Верховної ради України, присвяченого прийняттю присяги Українському народові новообраним президентом Володимиром Зеленським, 20 травня о 10:00.

Цю інформацію повідомив кореспондент РБК-Україна.

За словами заступника голови партії Івана Крулька, чим швидше пройде інавгурація, тим краще буде для України і тим менше буде незрозумілих призначень і винагород.

Іван Крулько

"Нам треба якомога швидше втілювати в життя зміни, час для яких настав". Іван Крулько

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Крім того, він закликав зал спільно приймати відповідальні рішення, які повинні повернути довіру народу до влади.

Верховна Рада
Верховна Рада

"Довіра до інститутів влади базується не на тому, коли панують "підкилимні ігри" на догоду олігархам, а коли кожен депутат, розуміючи свою відповідальність перед народом, робить і приймає ті рішення, які роблять нашу країну сильнішою". Іван Крулько

Нагадаємо, що нещодавно Верховна Рада проголосувала за остаточну дату інавгурації лідера "Слуги народу" Володимира Зеленського. Її призначили на 20 травня.

Портал Знай.uа теж не втрачав часу і провів опитування серед українців, де б вони хотіли бачити цю урочисту церемуонію - перед депутатами, чи перед народом.

Результати не змусили себе довго чекати: 88% відповіли, що хочуть, щоб Зеленський офіційно отримав булаву перед народом, інші 11% запевняють, що краще це робити перед депутатами.

Раніше у Зеленського пояснили, що не так з інавгурацією. Разумков переконаний, що нардепи вирішили "насолити українському народу" і створити проблеми для зарубіжних гостей, призначивши інавгурацію на понеділок, 20 травня.

Він додав, що парламент створив величезний дискомфорт для жителів Києва, призначивши інавгурацію на перший день робочого тижня.

"Частина народних депутатів вирішила піти іншим шляхом, щоб не підтримати пропозиції президента країни та тих громадян України, які його підтримали на виборах", — підкреслив він.

Як повідомляв Знай.uа, Коломойський повернувся до України.

Також Знай.uа писав, що Саакашвілі дав поради Зеленському.