Відома українська блогерка Ліза Богуцька прокоментувала останні події у Раді, зокрема вихід із коаліції партії "Народний Фронт" колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка та пристасті довкола зволікання інавгурації новообраного президента Володимира Зеленського.

Верховна Рада України

Відповідною публікацію вона поділилася на своїй сторінці у Facebook.

"Ось ця традиційно совкова, маргінальна процедура вступу на президентську посаду повинна бути обов'язково переглянута в майбутньому. Вона, як, втім, і всі совковое- громіздка і пафосна, як сталінська кабінетні меблі з запахом деревної потерті, поїденою шашелем. Всі державні інститути повинні бути простими і прозорими. І інститут Президента, починаючи з Інаугураціі- в тому числі", - відзначає блогер.

Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

"Я й сама часто розглядаю передбачувані варіанти ходів супротивника. Пишу на випередження. Дуже часто трапляється, що після того, як ми тут описуємо ймовірний хід супротивника, він відмовляється від нього. Але іноді ми просто володіємо інформацією. І пишемо про те, що вже точно відомо. Ось, наприклад, точно відомо, що з імовірністю 90% НФ вийде з неіснуючої коаліції. Порошенко чіплявся за владу, відтягуючи через ВР інавгурацію, а нардепи тепер чіпляються за владу маніпуляціями з коаліцією. Тут мені приходить в голову прислів'я про ниточку. Як би їй не витися, кінець усе одно прийде", - підкреслила Богуцька.

Друзья. А ведь битву за Инаугурацию мы еще не выиграли. Поэтому пока что давайте в воздух чепчики не кидать. Выдохнем-...

Geplaatst door Liza Bogutskaya op Donderdag 16 mei 2019

"Битву за інавгурацію ми ще не виграли. Тому поки що давайте в повітря чепчики не кидати. Видихнемо - коли Володимир Олександрович Зеленський дасть присягу і йому вручать символи Державної влади.Запевняю вас: Порох-мерзота завжди каламутить під килимом. А тим більше - під килимом мстить", - резюмувала блогер.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті, передає кореспондент LB.ua.

Володимир Зеленський

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Володимир Зеленський

Про це повідомило видання "Інформатор", посилаючись на джерело у Верховній Раді.

За словами інформатора, в процесі переговорів сторона Зеленського погодилася, що не зовсім доцільно проводити інавгурацію 19 травня – в День пам’яті жертв політичних репресій, та погодилася на 20 травня як компромісну дату.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.