Команда новообраного президента Володимира Зеленського має намір у перші 100 днів провести "аудит держави", у тому числі перепис населення, щоб зрозуміти, в якому стані перебуває Україна.

Цю інформацію повідомив ідеолог команди Зеленського Руслан Стефанчук, в ефірі телеканалу "112 Україна".

Він підкреслив, що питання про перепис населення є у них "одним із перших".

"Ми почали з того, що станом на сьогодні ніхто не розуміє, що в державі є, і хто є в державі. Для того, щоб робити будь-які перетворення, ми повинні знати людський ресурс, фінансовий ресурс і часовий ресурс. Станом на сьогодні - у нас в програмі це вписано і це те, чим ми займемося в перші 100 днів - це оголошення аудиту держави, ми повинні зрозуміти, в якому стані сьогодні переходить держава". Руслан Стефанчук

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

За словами ідеолога команди Зеленського, будуть залучатися і українські інституції, на які покладено цей обов'язок законом, і обов'язково міжнародні інституції.

Руслан Стефанчук

Стефанчук підкреслив, що від результатів перепису населення залежать, зокрема, кількість депутатів у Верховній Раді та соціальні програми.

"Це ж не нормально, що у нас сьогодні - ми навіть не знаємо не те що скільки людей, а скільки людей мають якісь правові статуси, тому що якщо ви заглянете в будь-яку обласну адміністрацію, ви побачите, що там половина людей, які мають інвалідність другої групи, чорнобильці, так далі - люди, які ніколи там не були. Нам потрібно провести аудит, і тільки після цього ми можемо чесно з народом почати дискусії, як її розвивати". Руслан Стефанчук

Нагадаємо, українцям розповіли, які оновлення готує Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Знай.ua", новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками міжнародних рекрутингових агентств.

Також "Знай.ua" писав, що Ліза Богуцька прокоментувала останні події у Раді, зокрема вихід із коаліції партії "Народний Фронт".