Народний депутат від БПП і представник президента у Верховній Раді Ірина Луценко дала поради новообраному президенту Володимиру Зеленському.

Відповідну заяву вона зробила під час брифінгу у парламенті.

Зокрема, вона порадила новообраному президентові Володимирові Зеленському не "воювати" з народними обранцями, а намагатись переконати.

Крім того вона відзначила, що президент повинен подавати законопроекти, які підтримає навіть опозиція. Тому, що політики просто не зможуть пройти повз закликів глави держави.

Ірина Луценко
Ірина Луценко

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

При цьому Луценко порадила новообраному главі держави "не слухати олігархів", для того щоб потім не програти вибори.

"Не слухати олігархів, щоб потім не програти вибори (не уточнила, в парламентських чи йде мова, або в президентських через п'ять років на другий термін)", - зазначила Луценко.

Крім того Ірина Луценко закликала Володимира Зеленського прислухатись до критики опозиції.

"Необхідно чути своїх опонентів, опозицію, і прислухатися до конструктивних пропозицій. Тільки таким чином можна забезпечити ефективну, плідну роботу Верховної Ради і консенсус в суспільстві", - відзначила нардеп.

Ірина Луценко додала, що новообраний президент повинен співпрацювати з міжнародною коаліцією. За словами нардепа глава держави повинен заручитись підтримкою союзників. Не забула вона і про державну мову, закликавши Зеленського вивчити її.

"Вивчити державну українську мову. Освоївши це "м'яке зброю", воно допоможе захистити Україну і знайти спільну мову в парламенті", - зазначила Луценко.

Ірина Луценко, дружина генерального прокурора Юрія Луценка
Ірина Луценко, дружина генерального прокурора Юрія Луценка

На останок колишній представник президента у Раді зазначила, що Володимир Зеленський повинен добре розглянути булаву, яку йому вручать під час інавгурації.

"Взявши булаву в руки в понеділок на інавгурації, уважно розгляньте її. В надвершіі її знаходиться секрет: стилет із латинським виразом, українською мовою воно означає "Все повертається". Пам'ятайте про це, коли ви будете приймати рішення. У ваших руках доля 46 млн українців", - зазначила Луценко.

Нагадаємо, українцям розповіли, які оновлення готує Володимир Зеленський.

Як повідомляв "Знай.ua", новообраний президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками міжнародних рекрутингових агентств.

Також "Знай.ua" писав, що Ліза Богуцька прокоментувала останні події у Раді, зокрема вихід із коаліції партії "Народний Фронт".