Політолог Юрій Романенко пояснив причини виходу із коаліції Верховної Ради партії "Народний Фронт" екс-прем'єра Арсенія Яценюка.

Верховна Рада
Верховна Рада

Відповідною публікацією він поділився на своїй сторінці у Facebook.

"НФ вийшов з коаліції в надії, що Зеленський не розжене Раду", - вважає Романенко.

Окрім того, політолог пояснив логіку дій Зеленського із власної точки зору.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"По-перше, Зеленський планує проштовхнути свій пакет призначень за своєю квотою. Реакція Ради покаже, що з нею робити далі. Зеленському не потрібно розганяти Раду, якщо він отримає свої квоти. З квотами він зможе: а) показати прогрес у зовнішній політиці, б) почати з допомогою СБУ, ГПУ брати корупціонерів Порошенко і "за яйця". І при цьому чітко відсторонитися від економічного блоку, який залишиться під контролем корупціонерів. Цього вистачить, щоб восени взяти свою тридцятку", - каже Романенко.

"По-друге - внести законопроект про зняття недоторканності з депутатів, і насолоджуватися їх панічним воланням. Подальша логіка дій проста. Якщо депутати виконують пункт 1, то Рада залишається, а пункт 2 використовується для підсвічування потрібного дискурсу Зезенському".

Володимир Зеленський

Якщо депутати не виконують пункт 1, то Рада розганяється під будь-яким приводом, яких повно. Депутати даремно думають, що Раду не розженуть після 16 червня. З рівнем довіри до Раді абсолютну більшість підтримає цей крок під будь-яким приводом, вважає Романенко.

"На мій погляд, для Зеленського найвигідніший варіант перший. Сторони виявляють прагматичний конструктив і будуть їб*ти один одного до осені з перемінним успіхом. Зеленський все одно бере свої 25-30%, показує перші успіхи, а БПП і НФ ще 5 місяців смокчуть бюджет (їх суть), а по ходу втрачають своїх найбільш одіозних друзів під ударами СБУ і ГПУ, підконтрольних Зеленському. Цей варіант гарантує і шоу, і наступність і стабільність, і кредит МВФ, кіт дуже знадобиться у світлі виплат боргів у вересні", - резюмував Романенко.

Нагадаємо, комітет з питань регламенту та організації роботи Верховної Ради України на засіданні в середу розглянув всі сім проектів постанов про дату інавгурації Володимира Зеленського і одноголосно рекомендував їх завтра розглянути в парламенті, передає кореспондент LB.ua.

Як повідомляв раніше Знай.ua, представники парламентських політсил і Володимир Зеленський дійшли згоди щодо дати інавгурації. Новообраний президент складе присягу 20 травня.

Також Знай.ua писав про те, що у команді слуги народу впевнені, що Петро Порошенко в останні тижні своєї каденції проводить масові кадрові ротації, користуючись зволіканням з інавгурацією.