Секретара Ради національної безпеки та оборони Олексанлр Данилюк розповів про велику кількість викликів, які постали перед Україною протягом останніх днів.

Про це він розповів в ефірі Право на владу на телеканалі "1+1".

За словми Данилюка, який доволі нещодавно обійняв посаду секретаря РНБО у медіапросторі зараз виникло дуже багато подій, причому не всі вони стосуються насамперед презента.

При цьому Данилюк відзначив, що трагедія на шахті у Львівській області і падіння військового гелікоптера, коли загинув весь екіпаж є насамперед зоною обговорення на засідання РНБО.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Крім того Данилюк відзначив, що існує безліч питання щодо роботи енергоринку, який повинен запрацювати вже найближчим часом. Політик розповів, що на засідання РНБО буде прийнято відповідні рішення.

Більше того Данилюк зазначив, що вже у наступному році Україна може втратити мільярди доларів через втрату транзиту газу. Адже Росія добудує газогони в обхід України.

Він також відзначив, що рішення про запровадження ринку електроенергетики вже запроваджено парламентом, проте уряд не робить жодних дій.

Крім того Данилюк відреагував на нещодавні слова олігарха Ігоря Коломойського, який назва дефолт дуже хорошим та необхідним явищем для України

"Я свою позицію вже озвучував. Це думка окремого бізнесмена. Це його бачення, він вільний його озвучувати. Держава і державні органи діють в інтересах громадян. Позиція держави полягає у наступному: невиконання будь-якого зобов'язання призводять до негативних наслідків. Держава не зможе виконувати свої обов'язки у належному об'ємі" - зазначив Данилюк.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський зустрівся із сенатором США Робертом Портманом, та обговорив із ним політичну ситуацію в Україні, зокрема дострокові парламентські вибори та ситуацію на Донбасі.

Як повідомляв "Знай.ua", у зв’язку з численними запитами Адміністрація Президента оприлюднила стенограму зустрічі Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради і парламентських фракцій, яка відбулася 21 травня 2019 року.

Також "Знай.ua" писав, що в Адміністраціъ президента Володимира Зеленського готують документи про звільнення з посади генерального прокурора Юрія Луценка. При цьому не уточнюється, коли буде подано відповідне подання до парламенту.