Секретар РНБО Олександр Данилюк розповів, що мають робити українські виробники через заборону експорту нафти з РФ, який почне діяти від 1 червня.

Про це Данилюк сказав у п'ятницю, 31 травня, під час прес-брифінгу за результатами засідання РНБО.

Зокрема, він відзначив, що не виключає певного здорождчання нафтопродуктів, особливо пального через заборону експорту.

Крім того секретар РНБО додав, що нинішня українська влада вже розглядає можливі варіанти при реальній забороні з першого червня. За його словами розглядається введення на український ринок нового постачальника.

"Це залежить від різних категорій. Наприклад, дизель - це 40%, це суттєва частка і в очікуванні цих обмежувальних заходів саме бізнес мав би диверсифікувати постачання і це насправді відбувається. Є варіант, що це просто буде зміна постачальника", - наголосив він.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Данилюк додав, що експортний обсяг нафти з Росії на українському ринку доволі високий, тому українським підприємствам потрібно готуватись до можливих проблем з поставками.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Данилюк розповів, що Адміністрація президента Володимира Зеленського внесе в Раду оновлений законопроект про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення

Як повідомляв "Знай.ua", Олександр Данилюк відповів на чергове провокаційне питання голови фракції БПП у Верховній Раді Артура Герасимова. Зокрема, Герасимов запитав у Данилюка, коли ж на скандальні слова олігарха Ігоря Коломойського про дефолт для України відреагує чинний президент Володимир Зеленський. Попри те, що Данилюк вже встиг відреагувати на слова Коломойського.

Також "Знай.ua" писав, що президент України Володимир Зеленский закликав нардепів проголосувати за законопроект про зняття депутатської недоторканності. Зокрема, за його словами президент України Володимир Зеленський очікує, що уже з 2020 року у народних депутатів не буде імунітету. При цьому Стефанчук розповів, що для цього рішення необхідно внести зміни до Конституції, тому часові рамки настільки великі.