Екс-президент України, голова Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма за підсумками нещодавнього засідання в Мінську заявив, що обговорювався механізм впровадження "режиму тиші" на Донбасі, який передбачає заборону стріляти у відповідь.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Президента України.

Леонід Кучма
Леонід Кучма

"Це принципово. Оскільки жодна сторона не хотіла ставити себе в незручне становище, щоб потім відповідати за це. А сьогодні ми перед усім світом повинні показати, що хочемо цього "режиму тиші". Повинно бути записано, щоб не стріляти у відповідь, а також введено заборону на обстріл цивільних об'єктів - шкіл, дитячих садів. До 19 червня група повинна розробити пропозиції. Ми 19 числа їх повинні затвердити", - зазначив Кучма.

Ця заява викликала шквал критики в соціальній мережі.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

"Головним завданням кожного командира є збереження життя та здоров'я підлеглих військовослужбовців. Виходячи з останніх заяв деяких політиків, які пропонують не відкривати вогонь - це повна маячня. Вогонь відкривається у разі загрози підлеглим особового складу рішення командира. Крапка", - написав Анатолій Штефан Штірліц.

Нагадаємо, Кучма в Мінську озвучив вимоги Зеленського по Донбасу.

Як повідомляв Знай.uа зняття блокади з ОРДЛО: у Мінську пропозицію Кучми можуть втілити в реальність.

Знай.uа писав, Кучма подарував надію в'язням Кремля: питання почнуть вирішуватися.