Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Петро Порошенко залишив своєму наступнику Володимиру Зеленському у спадок антиросійські закони.

Таку думку він висловив в інтерв'ю РБК. Лавров не вважає, що Росія йде на не вигідні економічно кроки на догоду політичним цілям, як у ситуації з Україною та Венесуелою.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Щодо вашого послання про те, що Росія ставить політику вище економіки, – це не зовсім так. Ми поки ще пам'ятаємо вчення Маркса, що "всесильне, тому що воно вірне", що "буття визначає свідомість" і т. д.", – пояснив Лавров.

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

"Як можна вважати, що ми на Україні ставимо інтереси політики вища економіки? Зовсім не так. Ми зацікавлені в тому, щоб Україна була успішною державою з розвиваються народним господарством, як було прийнято говорити", – сказав міністр РФ.

"Але влада у Києві каже, що вона буде душити росіян, причому не просто говорить, а приймає закони – про освіту, про українську мову як державну, відміняє законодавчі акти, що забезпечували права російськомовних і інших національних меншин. До речі, ці права закріплені в Конституції", – зазначив Лавров.

"Захід мовчить з приводу законів, прийнятих Порошенко в період його останньої "судоми" перед тим, як він залишив свій пост. Як і Барак Обама перед приходом Дональда Трампа, він вирішив "по повній" нашкодити своєму наступнику", – впевнений політик Кремля.

"Серія законів, яка, мабуть, з розрахунку Порошенко, повинна загнати нову адміністрацію в Києві в кут і не випускати її з антиросійського полону" – припустив Лавров.

Нагадаємо, Лавров закликав Зеленського провести переговори "по-християнськи" і обміняти "всіх на всіх" на окупованому Донбасі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Лавров висунув Україні умови, у разі виконання яких відбудуться переговори президентів Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

Також портал Знай.uа писав, у раді безпеки ООН відмовилися задовольнити вимоги Росії щодо прийнятого в Україні закону про українську мову.