Як ми вже раніше повідомляли, п'ятий президент України Петро Порошенко за допомогою ексглави Валерії Гонтарєвої розвалив банківську систему в Україні. Але не тільки ліквідацією понад сто банків запам'яталася ера Гонтарєвої, також саме в її каденцію курс долара значно виріс.

І, напевно, нікого не здивує, що і до цього доклав руку колишній Гарант. І не тільки доклав, а й добре на цьому заробив.

Темні схеми

«Схема досить проста, - розповів нам експерт у банківській сфері Володимир Іллюша. - Коли Порошенко прийшов до влади, в країні було виставлено величезну кількість підприємств на націоналізацію. Але сам він, звичайно, не міг приватизувати, так як є главою держави. Робилося це через інших людей ».

Справа в тому, що заощадження зазвичай зберігають у доларах, а торги проходять у гривні.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

«Перед торгами спеціально роздувають курс, і людина йде - міняє долари на гривні. Потім купує підприємство і після цього курс навпаки знижують і купуються знову долари, - пояснив експерт. - У результаті людина залишається з тими ж грошима що і була, плюс куплене підприємство».

Колишній президент заробив на курсі долара

Ось таким чином, через чужі руки Порошенко скуповував різні підприємства, при цьому вручну керуючи курсом долара.

«Гонтарєва всі ці маніпуляції проводила за вказівкою президента, так як вона була повністю його людиною і виконувала будь-які його забаганки», - зазначив Іллюша.

Результати діяльності цих двох людей ми до сих пір відчуваємо. У країні залишилися тільки банки, які мають відношення до Порошенка або до його оточення, а курс долара стрибнув з 10 до 26 гривень. Можна тільки сподіватися, що ці люди більше ніколи не будуть при владі, і українцям не доведеться ще раз це переживати.

Як повідомляв портал Знай.uа, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб почав повертати виплати вкладникам банку "Фінансова ініціатива" та ліквідував "Інтербанк".

Також портал Знай.uа писав, що ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.