Заступник голови правління Приватбанку Галина Пахачук назвала суму боргу перед фінансовою установою пов'язаних з олігархом Ігорем Коломойським осіб і компаній.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Про це повідомляє НВ Бізнес.

"Компанії, ймовірно підконтрольні колишнім власникам банку, на сьогодні в гривневому еквіваленті заборгували банку 240 мільярдів гривень. 212 мільярдів з них підтверджені аудиторським висновком кредити плюс відсотки, які нараховані, але не отримані. І відповідно, коли зростає курс, збільшується і зобов'язання по валютній позиції", — розповіла Пахачук.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Варто додати, що 18 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав незаконною націоналізацію Приватбанку за позовом Ігоря Коломойського до НБУ, Кабміну, Фонду гарантування вкладів фізосіб і Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

суд
суд

Пізніше стало відомо, що суд також скасував рішення НБУ від 13 грудня 2016 року, яким визначено перелік пов'язаних з банком фізичних і юридичних осіб. І 20 квітня Печерський суд Києва ухвалив рішення про розірвання договору особистого поручительства бізнесмена Ігоря Коломойського за кредитами рефінансування Приватбанку на суму в 9,2 млрд грн, отриманими до його націоналізації. НБУ на на підставі особистої поруки Коломойського також подав позов до Женевський суд, вимагаючи повернути борги.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Шостий апеляційний адміністративний суд 13 травня відхилив апеляційну скаргу НБУ на визнання незаконним розпорядження про перевірку Приватбанку.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва ухвалив рішення у справі націоналізації ПриватБанку - згідно з ним дозволено розірвати договори поруки Коломойського за кредитами рефінансування фінансової установи в Нацбанку.

суд
суд

Однак на цьому судові баталії не закінчуються, оскільки Національний банк України оскаржить вердикт суду.

Як повідомляв раніше Знай.ua, окружний адміністративний суд Києва ухвалив ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського у справі про націоналізацію ПриватБанку.

ПриватБанк
ПриватБанк

Також Знай.ua писав про те, що колишній співвласник "Приватбанку" Ігор Коломойський заявив, що йому все одно, як скасування націоналізації банку вплине на операційну діяльність фінансової установи.