Кабінет міністрів України на чолі з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом може зробити українців жебраками. І все завдяки боргами по всьому світу. Про це повідомив директор Інституту розвитку економіки України Олександр Гончаров.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Відповідну заяву він зробив на офіційній сторінці в Facebook.

Україна вже довгий час страждає від величезної заборгованості перед закордонними кредиторами. На даний момент для того, щоб не тільки впоратися зі старими боргами, але і уникнути дефолту, держава змушена брати нові кредити.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Нові кредити за нижчими ставками можуть скоротити борг у майбутньому, вважають чиновники.

Однак тільки в цьому році країна збільшила заборгованість на космічну суму — 182 мільярди гривень. 155,5 млрд гривень з них склали внутрішні позики. Ще 26,5 млрд гривень – це зовнішні позики, які доведеться погашати в іноземній валюті.

"Ну, вистачить займати, В. Гройсман, і так з початку 2019 році на кожного з нас накинув ще по 4100 гривень боргу. Шоковані? Так точно, вперше Мінфін нас "обрадував" своєю граничною відвертістю про те, що з початку 2019 року Україна посіла 182 млрд. грн.(!), якщо розділити цю суму, то вийде, що кожен українець повинен ще додатково 4100 гривень", - заявив Гончаров.

Експерт відзначає, що за найближчі два роки Україна зобов'язана виплатить закордонним кредиторам понад 20,5 мільярдів доларів. А це перевищує існуючий золотовалютний запас Національного банку.

"Візьміть у руки калькулятор і порахуйте, скільки це в гривнях? Неймовірно? В. Гройсман, голова не паморочиться від успіху?", - обурюється експерт.

Нагадаємо, українцям показали, який з Гройсмана будівельник.

Як повідомляв Знай. ua, Порошенко і Гройсман "засівають" українців грошима.

Також Знай. ua писав, що Гройсман, відсидівши 5 років в затишному кріслі, прокинувся і кинувся визволяти моряків з пазурів Путіна.