Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун переконана, що її поради про здоров'я і робота МОЗ корисні, незважаючи на закиди президента Володимира Зеленського.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Уляна Супрун розповіла про властивості вишень, черешень і шовковиці, а через кілька днів Володимир Зеленський, коли пропонував доповнити закон про очищення влади, зазначив: "Для чого міністри, які (...) угробили здоров'я нації і розповідають про шкоду вишневих кісточок?".

"Є вишні і є черешні. Вишні, на відміну від черешні, трохи гіркуваті. Але всім відомо про "небезпеку" кісточок. Поки не можна люструвати їх, але все ж є чимало переваг і від споживання вишень. Як і від трансформації системи охорони здоров'я", – відповіла Супрун в Facebook і Twitter.

Вона зазначила, що її корисні поради читають навіть в офісі президента.

"І хоча наші тексти #абивибулиздорові досить об'ємні, схоже, що їх таки дочитують до кінця навіть в Офісі президента і Володимир Зеленський. Так, наприклад, ціла нація може дізнатися, що вишневі кісточки можуть вбити. Для цього не обов'язково ними "гатити" в очі супротивнику через трубочку. Досить їх розкусити", – додала вона.

Супрун розповіла "більше про користь вишень і системних змін в медицині". Вона зазначила, що МОЗ збільшує доступ до безкоштовного лікування для онкохворих пацієнтів, а також розвиває мережу кардіоцентрів і забезпечує безкоштовні або доступні ліки для діабетиків.

"27,8 мільйонів українців уклали декларації з сімейним лікарем – серед них пацієнти з хронічними захворюваннями. Це значить, що їхнє здоров'я під постійним наглядом. І в разі потреби, вони можуть отримати якісні та кваліфіковані пораду або допомогу", – заявила вона.

Супрун підкреслює, що "постійна державна комунікація про здоровий спосіб життя є основною складовою превентивної медицини, яку Міністерство охорони здоров'я України активно розвиває в рамках трансформації".

Нагадаємо, Супрун залізла українцям в рот.

Як повідомляв Знай. ua, Моз пропонує українцям кардинальні зміни.

Також Знай. ua писав, що Супрун пояснила, що ви робите неправильно.