Нещодавно керівник "Нафтогазу України" Андрій Коболев заявив, що запаси газу в підземних сховищах газу України перевищили обсяг 15 млрд куб. м. За його словами, залишилося додати 5 млрд куб. м. Однак насправді це лише прикриття одіозного чиновника.

Про це заявив член Спостережної ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук в ексклюзивному коментарі порталу Знай.ua.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

«Станом на: 21.07.2019; Оперативні дані станом на 6:00; Транзит: 303.8; ... Наявність газу в ПСГ: 15018.206; ...» Залишилось додати 5 млрд. куб. м. До кінця сезону закачки - 86 днів.

Geplaatst door Andriy Kobolyev op Zaterdag 20 juli 2019

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Мудрий Коболєв з народно-соціально-орієнтованої компанії "Нафтогаз України" піклується про свій народ. Хоче закачати в підземні сховища 20 млрд. куб. м! Вже закачав 15 млрд і залишилося ще 5 млрд. куб. м. А щоб народ не ставив дурних питань "навіщо нам стільки газу?", то Коболєв вже понад 2 років розповідає на кожному розі, що агресор нападе. Ой, ні, це торгова марка екссекретаря РНБО Турчинова. У Коболєва є своя торгова марка "Газпром" відключить газ", - заявив експерт.

Однак, насправді російський газ у Європі купують все менше. Так, "Газпром" скоротив продаж газу в ЄС на 8 млрд. куб. м, тому Росії необхідно постачати газ до України.

Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

"Тобто, Україні не потрібні додаткові запаси газу в підземних сховищах на рівні 20 млрд. куб. м. Навіть, якщо транзит припиниться, то тиску в системі не вистачить, щоб забезпечити стабільні поставки газу для всіх областей України. Буде чергова акція "прикрути" і холодно у квартирах українців. Тому досить було, як завжди обсягу не більше 15 млрд. куб. м", - додав Корольчук.

"А тим часом «Газпром» і близькі до «Нафтогазу» трейдери добре заробили і ще зароблять на Україні. Та кому крикнути їм "Охрана, отмєна" Ну не президенту Зеленському їм же кричати? Але схоже крім нього більше немає кому", - резюмував експерт.

Нагадаємо, Дубинський розповів про відкат для Коболєва у розмірі 650 тисяч євро.

Як повідомляв портал Знай.ua, Андрій Коболєв "пожирував" з подругою в елітному ресторані Києва

Також Знай.ua писав, Ігор Лесев розкрив цинічні махінації Коболєва