Верховна Рада IX скликання оновиться на три чверті, тобто з знайомих облич під куполом ми побачимо лише трохи більше ста нардепів. Знай.ua поступово буде знайомити своїх читачів з найцікавішими і неоднозначними представниками нашої нової політичної еліти. А зараз подивимося, хто ж в новому парламенті буде найбагатший, хто найбідніший, знайдемо самого юного і дорослого депутата. А також дізнаємося, хто нюхав порох, а хто присвятив життя медіа-бізнесу.

Наймолодший депутат

Ярослав Юраш вже вписав себе в історію українського парламентаризму

Незважаючи на те, що підрахунок голосів членами ЦВК ще триває, але вже можна зробити висновок, хто ж буде наймолодшим народним депутатом у Верховній Раді IX скликання. Знайомтеся, член партії «Слуга народу», який йшов під 27-им номером Ярослав Юраш. Він народився 16 лютого 1996 року, тобто на даний момент йому 23 роки.

Живе він зараз у Львові, тимчасово безробітний, має загальну середню освіту.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Кілька місяців тому відзначився бійкою з депутатом минулого скликання Олегом Барною. Останньому не сподобалося, що Юраш розкритикував Порошенка і його рішення щодо Іловайського котла. Тому розпустив руки і порвав вишиванку соратнику Зеленського.

Найстаріший депутат

Юлій Іоффе відкриє перше засідання Ради

Найстаршим парламентарієм наступної каденції буде член «Опозиційною платформи - За життя» Юлій Іоффе, який пройшов в Раду за партійним списком (№ 12). Йому зараз 78 років.

Іоффе політик зі стажем, в Раду він потрапив вперше ще в далекому 1990 році, і потім пропустив лише п'яте і шосте скликання. Співпрацював з Тігіпком, був членом Партії регіонів. Вважається давнім соратником Юрія Бойка.

Нагадаємо, що саме Юлію Іоффе доведеться відкривати перше засідання новообраної Ради, як найстаршому за віком депутату.

Найбагатший депутат

Порошенко не хоче розлучатися з владою

Так як на даний момент не всі новообрані депутати подали свої декларації, визначити, хто ж найбагатший і найбідніший з нового скликання досить складно. Але якщо включити логіку, то можна припустити, що найбагатшим депутатам IX скликання буде Петро Порошенко.

Почнемо з того, що під час президентської кампанії він виявився найбагатшим кандидатом. Згідно з декларацією, на момент 2017 року, він мав близько 839 млн грн грошових активів і доходів. Не треба мати сім п'ядей у ​​чолі, щоб зрозуміти, що до 2019 року стан п'ятого Гаранта тільки збільшувавася. Особливо гроші стали плисти річкою, коли Порошенко зрозумів, що другий раз йому крісло президента не зайняти, і він став тягнути фінанси звідусіль.

Найбідніший депутат

Штепа хоче змінити ситуацію в країні

На даний момент, можна припустити, що найбіднішим депутатом буде член партії «Слуга народу» Степан Штепа, який переміг у себе на мажоритарному окрузі. Він працює весільним фотографом і в середньому за зйомку заробляє 1300 гривень. Хоча в списку Зе команди є люди, які взагалі числяться безробітними, але частіше за все вони мають пасивний дохід.

До речі, сам Штепа заявив, що йде в Раду не заробляти, а допомагати людям. Цілком можливо у молодої людини вийде, щось змінити в нашій країні.

Наймедійний депутат

Ткаченко примірить на себе роль депутата

Самим медійним парламентарієм майбутнього скликання можна по праву вважати члена партії «Слуга народу» Олександра Ткаченка. Кому як не генеральному продюсеру популярного телеканалу носити це звання.

За свою кар'єру Ткаченко попрацював на багатьох українських телеканалах, також запам'ятався тим, що в 2004 році вів теледебати між Віктором Ющенком і Віктором Януковичем в період президентських виборів.

Найвійськовий депутат

Роман Костенко тепер буде проводити політичні баталії

У новій Верховній Раді буде не так багато вихідців з АТО та військовослужбовців. Напевно, заслуговує звання «найвійськовий депутат» член партії «Голос» Роман Костенко. Його прохідний номер в списку (14) дозволив йому потрапити під купол.

Роман - ветеран, офіцер Альфи СБУ, також він один з кіборгів, які захищали Донецький аеропорт, його позивний - Грім.

Нагадаємо, що вибори в Раду: зі списків достроково прибрали 136 кандидатів, що відбувається.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що парламентські вибори 2019: коли з'являться перші результати голосування.

Також портал "Знай.ua" інформував, що дострокові парламентські вибори на межі зриву: зіпсовано всі бюлетені, подробиці.