У президентській партії Володимира Зеленського "Слуга народу" планують провести адміністративну реформу. Зокрема, хочуть збільшити райони й ввести інститут префектів.

Про це повідомив голова штабу партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко в інтерв'ю LB.ua.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами Корнієнка, у Зеленського хочуть розширити повноваження місцевої влади, з чого випливає укрупнення районів.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

"Реформа передбачає розширення повноважень влади на місцевому рівні й, відповідно, зменшення ролі таких елементів, як державні адміністрації, так і заміна їх на префектури. Вони будуть стежити за законністю рішень місцевих рад. При такій моделі потужний районний рівень не сильно потрібний, тому йдеться про укрупнення районів, якими буде займатися префект", - пояснив глава штабу політсили.

Олександр Корнієнко

Нині в Україні 490 районів. Після реформи їх кількість має становити 100. Також команда зеленського планує продовжити політику децентралізації.

Окрім того, Корнієнко додав, що не бачить себе у політиці протягом усього життя. Він заявив, що так само, які президент, прийшов лише на один строк з певною місією, яку зобов'язаний виконати.

Нагадаємо, що Зеленського обожнюють діти: розбудили заради фото з президентом в економ-класі.

Як повідомляв портал Знай.uа, Зеленський назвав 5 претендентів на крісло губернатора Одещини: вирішувати українцям.

Також портал Знай.uа писав, що Тищенко, Скічко, Дубінський та інші: повний список зірок, які потрапили у Раду від "Слуги народу" Зеленського.