Позиція США з приводу анексії Криму Росією залишається незмінною. Про це повідомив держсекретар США Майк Помпео.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Держсекретар США Майк Помпео у ході розмови в неурядової організації "Економічний клуб Вашингтона" заявив, що Крим повинен повернутися в склад України. Стенограму бесіди опублікували на сайті Держдепартаменту.

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Позиція США: це неприйнятно. Крим має повернутися", — сказав Помпео, відповідаючи на питання, чи вважає він, що півострів вже не повернеться до складу України.

Крім того, Помпео висловив надію на те, що чинний президент України Володимир Зеленський "представить більш креативний набір ідей" щодо того, як вирішити конфлікт на сході країни.

"Вони все ще борються, не кожен день, але багато. Це дуже реально", - зазначив держсекретар.

Заява американського держсекретаря прокоментував так званий депутат Держдуми Руслан Бальбек. Він зазначив, що своєю заявою про необхідність передати Україні Крим держсекретар Помпео підтвердив прагнення Вашингтона бути "світовим жандармом".

"Зростаючий вплив Росії в цьому плані йде врозріз з їх корисливими, прагматичними інтересами", - вважає політик.

Депутат вважає, що якщо навіть якийсь український лідер в майбутньому визнає "возз'єднання Криму з Росією", то в США цього чинитимуть опір, так як це стане "ляпасом" всієї американської гегемоністської політики.

Нагадаємо, Зеленський зустрінеться з Трампом.

Як повідомляв Знай. ua, Помпео раптом пішов проти Трампа, на кону - доля України.

Також Знай. ua писав, що у США зробили важливу заяву по Україні, готові допомагати.