Колишня глава НБУ Валерія Гонтарєва не приїде в Україну на допит у справі щодо бізнесмена-втікача Сергія Курченка. Допит має відбутися 12 серпня.

Про це повідомляє "The Page".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Валерія Гонтарєва заявила, що вона не має жодного стосунку до цієї справи. Вона також повідомила Генпрокуратуру, що приїжджати не планує, адже живе та працює у Лондоні.

"Я нічого до цієї справи не маю, навіть поруч не проходила. Я вже їм повідомила, що працюю й живу у Лондоні, тому вони знають мою адресу і можуть надсилати мені всі позови або приїхати до мене в Лондон... Чекаю їх у Лондоні, якщо вони хочуть мене побачити", - заявила колишня очільниця НБУ.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Гонтарєва сказала також, що повістку на допит ще не отримала.

Валерія Гонтарєва
Валерія Гонтарєва

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Зазначимо, що справа щодо Курченка – одна з найбільш перспективних серед інших справ проти соратників Януковича. Навесні 2016 року Генеральна прокуратура України після проведення розслідування заявила про підозру Курченку в створенні злочинної організації, яка у 2010-2014 році "вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом".

Валерія Гонтарева
Валерія Гонтарева

Валерію Гонтарєву викликають на допит у справі Курченка вже втретє цього року. Крім неї, ГПУ повторно викликала на допит ще й співзасновника інвесткомпанії ICU Костянтина Стеценка, власника приватної газодобувної компанії Burisma Миколу Злочевського та колишнього заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.

Нагадаємо, Лєсєв показав, як Гонтарєва грабувала Україну.

Як повідомляв портал Знай.uа, Генпрокуратура викликала на допит куму і дружка Порошенка: Гонтарева і Філатов будуть свідчити.

Також портал Знай.ua писав, ДБР зробило термінову заяву щодо "мальдівської" справи Порошенка.