Солом'янський суд Києва зобов'язав Національне антикорупційне бюро України відкрити кримінальні провадження стосовно голови СБУ Василя Грицака, та його правої руки та інших помічників.

Про це свідчить ухвала суду від 2 серпня, - пише "Громадське".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Так, суд зобов'язав НАБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань дані про кримінальні порушення, про які йшлося у заяві адвоката Казака від 16 липня 2019 року. У ній йшлося про ймовірні кримінальні порушення голови СБУ, першого заступника СБУ (цю посаду до 18 травня 2019-го обіймав Павло Демчина), прокурора прокуратури Волинської області та його заступника, начальника Головного слідчого управління та його заступника, а також начальника слідчого управління Нацполіції у Волинській області та його заступника.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Адвокат заявив про такі порушення, як зловживання службовим становищем, службове підроблення та отримання хабаря (ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366, ч. 1 ст. 368 ККУ).

Матеріал доповнюється...

Нагадаємо, суд відпустив колишнього виконавчого директора НАК "Нафтогаз України Андрія Пасішника, на якого вікрили напередодні нові справи.

Раніше портал Знай.uа писав, що Коломойський програв найважливіший суд.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, хто може стати новим прем'єр-міністром за Зеленського.