Сьогодні у українців багато чуток та питань з'являються через попередні професії нових народних депутатів. Однак у багатьох країнах не менше уваги звертають на те, що роблять політики після відставки.

Подальша кар'єра і справи деяких політиків викликають питання про їх щирість та підривають суспільну довіру до державних інститутів. Що ж роблять державні діячі після відходу з політики — і чому це важливо? Про це дізналися журналісти "Громадського".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Втрата влади може бути болючою. Відчуття впливу і причетності до доленосних рішень, швидкий ритм життя і помічники — все це зникає як за помахом чарівної палички. А якщо причиною є поразка на виборах або втрата довіри колег, додається ще розчарування або почуття провини за невиправдані надії.

Колишній прем'єр Великобританії Маргарет Тетчер з прем'єр-міністром об'єднаного королівства Девідом Кемероном

Чудові новини!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Залізну леді" Маргарет Тетчер змусило плакати "зрада" найближчих соратників, яке стало причиною її відставки.

А ось для Барака Обами життя після президентства проходить як у сповільненому відео: "Раніше я не стояв в пробках. Я їх створював", — сказав він в інтерв'ю, яке взяв у нього в 2017 році для радіо BBC 4 британський принц Гаррі.

Колишній президент США Барак Обама виступає під час зустрічі з молодими європейськими політиками та активістами в Берліні

Хрестоматійною є історія про розгубленого Білла Клінтона, якого в перший же день після президентства у кафе оточили журналісти — у нього тепер не було помічників та прес-секретаря, які могли б захистити від каверзних питань.

Екс-президент США Білл Клінтон з дружиною, екс-держсекретарем США Хілларі Клінтон на зустрічі фонду Глобальна ініціатива Клінтона

Угода Барака і Мішель Обами зі студією Netflix з її 150 млн підписників може взагалі почати новий тренд серед екс-політиків. Одиниці досягають такої слави як Барак Обама. Деякі екс-політики повертаються у свою колишню професію і знову стають юристами або викладачами.

З іншого боку, відхід від політичної діяльності дозволяє повернутися в улюблену професію, розвинути нові хобі або присвятити час родині.

Нагадаємо, сьогодні Обама, завтра Далай-лама: українці навчилися говорити голосом будь-якої людини, відео.

Як повідомляв Знай.uа розсекречено таємну угоду Путіна та Обами з розстрілів на Майдані: "Вони обіцяли".

Знай.uа писав, донька екс-президента миє підлогу в ресторані: "Ось це рівень порядності".