Президент США Дональд Трамп неодноразово цікавився придбанням острова Гренландія, аби включити його у склад Америки. Однак прем'єр Данії, куди зараз входить острів, Метте Фредеріксен категорично відмовилася обговорювати це питання.

У свою чергу журналіст видання Daily Mail Річард Літтлджон закликав Трампа придбати Британію. Він навіть озвучив суму, у скільки обійдеться США покупка острівної держави.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Журналіст запропонував президенту США Дональду Трампу купити Британію. "Чим ми гірші за Гренландію?" пише у своїй статті Літтлджон. На думку представника ЗМІ, Британії дуже вигідно стати 51 штатом Америки, ніж залишатися в складі Євросоюзу.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Трамп миттю проковтне нашу пропозицію. Це стало б найбільшою угодою в історії та анулювало б дефіцит одним махом", - пише у своїй статті журналіст. Він заявив, що Трамп з радістю погодився б придбати Британію за 10 трлн фунтів готівкою.

Купівлю Гренландії також порівнюють з купівлею Аляски. Експерти ж вважають, що для Трампа економічно дуже вигідна покупка Гренландії. На цьому острові є рідкісні породи металів, значні запаси нафти й газу. Також там дуже мале населення через холодний клімат і відповідно низький рівень злочинності, на острові її майже немає. Чого не можна сказати про Великобританію, де населення становить близько 66 мільйонів осіб.

Гренландія - найбільший острів у світі. Основна маса населення Гренландії в 56 тисяч осіб живе на порізаному фіордами узбережжі, де немає льоду. Зараз Гренландія є автономною частиною Королівства Данія, і хоча її уряд приймає рішення по більшості внутрішніх питань, зовнішня політика і політика безпеки здійснюються Копенгагеном. Трамп планує здійснити свій перший візит до Данії на початку наступного місяця, за даними джерел, візит не пов'язаний з ідеєю купівлі Гренландії.

Нагадаємо, Макрон і Трамп зустрінуться з Путіним за круглим столом на полях G-7.

Як повідомляв Знай.uа, Трамп зашив кишені Путіну та ще десяткам "царьків", грошей не буде: "Доведеться це робити".

Також портал Знай.uа писав, Трамп випробовує Зеленського на міцність: поставив незручні питання перед офіційним візитом.