Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль заявила, що повернення до "плану Штайнмайера" щодо врегулювання ситуації на Донбасі стане рухом назад для України.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Олена Зеркаль
Олена Зеркаль

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Чого б я дуже не хотіла – повернення до обговорення так званого плану Штайнмайера, про який йшла мова під час зустрічі президентів Франції та Росії – ред.). Для нас цей план – це два кроки назад. Ми вже це проходили і знаємо, що це ні до чого не призводить", - сказала вона.

При цьому Зеркаль зазначила, що у України повинен бути свій план.

"Ми повинні розуміти який наш шлях, а не план Штайнмайера, Сайдика або інших. Нам потрібен наш план, ми повинні розуміти, де наші червоні лінії", - пояснив дипломат.

Заступник міністра припустила, що у президента України є своє бачення врегулювання ситуації.

"Якщо президент Зеленський запросив зустріч у "нормандському форматі", то, напевно, у нього вже є бачення того, як можна врегулювати ситуацію, а також подальші кроки... Думаю, треба дати йому шанс його реалізувати", - сказала вона.

Нагадаємо, день прапора України 2019: дивовижні факти про головному символі країни, які ви точно не знали.

Як повідомляв Знай.uа кожному переселенцу по квартирі: українці втомилися чекати допомоги, звернулися до Зеленському.

Знай.uа писав, Луценко вирішив випробувати терпіння Зеленського: піде у відставку чи ні.